Boverket växer och miljoner ska förbättra utemiljöer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
29 december 2017
Vill du bli vår nya kollega? Suzanne Pluntke och Fredrik Olsson arbetar på Boverket. Foto: Franz Feldmanis
Boverket växer i Karlskrona och i Malmö och anställer 50 nya medarbetare
 
Regeringen storsatsar på Boverket i Karlskrona som behöver anställa 50 nya experter i Karlskrona och i Malmö under början av 2018. I statens budget för de kommande åren finns stora satsningar, bland annat på arkitektur för hållbara samhällen och ett nytt regeringsuppdrag för att förbättra bostäders inomhusmiljö. De första 30 tjänsterna annonseras redan den 19 januari. Boverket söker bland annat civilingenjörer, jurister, arkitekter planeringsarkitekter, systemvetare och kommunikatörer.  
Läs mer på Boverkets webbplats
 
Film: Boverkets uppdrag på en minut!
 
Under 2018 får Boverket utökade uppdrag kring digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Se en film där generaldirektör Anders Sjelvgren berättar om Boverkets uppdrag - på en minut. 
 
Klicka på bilden för att se filmen.
 
417 miljoner kronor ska förbättra utemiljön
 
Sammanlagt under 2017 har Boverket beviljat 180 ansökningar, totalt cirka 417 miljoner kronor, för att förbättra utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden runt om i landet. De som har ansökt om stöd är alltifrån större fastighetsbolag till ideella föreningar. Stödet går bland annat till lekplatser, grönytor, ytor för spontanidrott, gångbanor, multisportarenor och mötesplatser för kultur- och fritidsintressen.
Läs mer på Boverkets webbplats
 
Ändring av kraven för certifiering av funktionskontrollanter OVK
 
OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet i de flesta byggnader för att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant. Nu ändras reglerna för att göra tillämpningen mer enhetlig och för att säkra kraven på yrkeserfarenhet. De ändrade reglerna träder i kraft den 1 februari 2018.
Läs mer på Boverkets webbplats
 
Se Boverkets webbseminarier i efterhand
 
Under 2017 sände Boverket sju webbseminarier. Klimatpåverkan och klimatanpassning i översiktsplanen, planera för friluftsliv i vardagen, byggfrågor som rör bygg- och tillsynsskedet, tidsbegränsade bygglov samt framgångsfaktorer för gestaltning och PBL. Det är några exempel på ämnen som vi har tagit upp under året.
Läs mer på Boverkets webbplats och titta på webbseminarierna i efterhand
 
Inspelning pågår! Planera för friluftsliv i vardagen är ett av sju webbseminarier som Boverket sände under 2017. Foto: Boverket
 
Webbaserad utbildning för likabehandling av romer på bostadsmarknaden
 
Du har väl inte missat att Boverket, tillsammans med romska representanter och företrädare för bostadsmarknaden, har tagit fram en webbaserad utbildning. Utbildningen vänder sig i första hand till anställda vid privata och kommunala bostadsföretag.
Läs mer om utbildningen på Boverkets webbplats
 
På gång
 
I kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Skicka vidare
 
Tipsa en kollega eller vän om Boverkets nyhetsbrev!
Skicka vidare
 
Författningssamling
 
Här hittar du Boverkets författningssamling, BFS.
Författningssamling