Goda idéer finns överallt
 
För två månader sedan öppnade Idéslussen för Sundsvalls kommuns alla medarbetare. Responsen har varit över förväntan och vi jobbar nu med cirka 20 idéer som lämnats in. Idéerna är stora och små, enkla och komplicerade och kommer från olika delar av organisationen. 

Det gemensamma är att bakom varje idé finns en medarbetare som inte bara sett möjligheten att göra saker bättre, utan också agerat och tagit kontakt med oss. Viljan att bidra till utveckling och till att skapa nytta för de vi finns till för möter vi överallt i kommunen.

Nu ser vi fram emot ett fartfyllt 2018 med fler idéer, mer samverkan med våra partners och många möten med modiga chefer och medarbetare. Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer om Idéslussen och hur vi kan stötta dig.  

God Jul & Gott Nytt År
önskar
Eva-Marie, Katarina och Sara
På Solgården finns nya idéer
 
I början av december besökte Idéslussen Solgårdens äldreboende i Indal. Anna-Lena Hedman jobbar på boendet och hade kontaktat Idéslussen med sin idé.

- Några kollegar tipsade mig om Idéslussen och peppade mig att skicka in min idé. Jag har funderat på den länge och det känns bra att nu få reda ut om den är möjligt att genomföra, säger Anna-Lena. 

Idéslussen och Anna-Lena diskuterade också utmaningarna för äldreomsorg i glesbygd och att efterfrågan på digitala lösningar ökar.   
Poddsändning om Idéslussen
 
Idéslussens projektledare Eva-Marie Blusi Tyberg gästade för några veckor sedan podcasten Killander & Björk. Samtalet handlade om vad Idéslussen är, varför innovation tar tid (men att det är värt det) och vikten av att tillskriva rätt förväntan till resultaten.

Lyssna på avsnittet här. 

Killander & Björk är en podcast om digitalisering och framtiden.  – ett ämne i taget. Avsnittet där Eva-Marie medverkar ingår i en serie livepoddar från konferensen Sundsvall 42.
Idéslussen på Stora chefsdagen
 
I november arrangerades Stora chefsdagen för Sundsvalls kommuns alla chefer. Idéslussen höll en presentation och hade också en informationsmonter på plats. Cirka 350 chefer var närvarande och tog del av hur Idéslussen kan hjälpa både dem och deras medarbetare i förnyelsearbetet.

I Idéslussens monter hämtade många chefer guiden Bli en innovationschef. Missade du den finns den att ladda ner här. Guiden är framtagen av Vinnova i samarbete med tidningen Chef.  

I vår monter kunde chefer också rösta på vad de anser är viktigast för att möta framtidens utmaningar. Mod och vilja vann överlägset omröstning. På andra plats kom nya samarbetsformer, medan ny teknik samt forskning och utbildning delade på tredjeplatsen. 
Blivande chefer pitchar idéer 
 
Under hösten har deltagarna i Sundsvalls kommuns Chefsförsörjningsprogram pitchat sina idéer för Idéslussen och fått feedback på styrkor, utmaningar och möjliga vägar framåt.    

Chefsförsörjningsprogrammet är en årslång utbildning med syfte att förbereda deltagarna för chefsuppdrag i Sundsvalls kommun. Att jobba med idéutveckling i grupp enligt LOOP-metoden är en del av utbildningen. Efter programmets slut stöttar Idéslussen de som vill arbeta vidare med sin idé. 
Besök från Gävle kommun
 
I mitten av december fick Idéslussen besök av Gävle kommun. Utvecklingsavdelningen inom förvaltningen Omvårdnad var nyfiken på Idéslussens arbete, när de står i startgroparna för att rigga en egen idésluss.

Under en förmiddag diskuterades processer, strukturer och verktyg, men också betydelsen av småskaliga tester och att jobba med de som vill. Ett givande besök med många insikter om gemensamma utmaningar och behov. 
Projektet ”Idésluss Sundsvallsregionen” ägs av Sundsvalls kommun och genomförs i samarbete med ovan finansiärer och samarbetspartners under 2017-2020. Övergripande mål är att bidra till en positiv förändringskultur och ett systematiskt arbetssätt för att ta tillvara på idéer och kunskap från medarbetare och därmed öka kommunens innovationsförmåga. Idéslussen utvecklar, testar och utvärderar idéer kreativt och systematiskt, för att ge mer nytta och värde för dem vi är till för, nu och i framtiden.
 

Aktuellt i idéslussen vänder sig till dig som är intresserad av förnyelse och medarbetardriven innovation. Registrera dig som prenumerant för att hålla dig uppdaterad och sprid gärna i dina sociala nätverk.