Nyheter från Kalix Tele24
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Mot nya kommunikationsformer
 
Vårt sätt att kommunicera har genomgått stora förändringar under vårt företags 25-åriga historia. Från stämbanden till fingrarna. Jag blir ofta smärtsamt medveten om denna förändring då jag bevittnar med vilken hastighet ungdomar och barn, skriver meddelanden till sina kompisar. Det är lätt att få mindervärdeskomplex och locka till skratt när de bevittnar ens egna tappra försök med fingrarna över telefonen.
Värt att notera är att det är 25 år sedan det första sms:et skickades och resan mot nya kommunikationsformer startades. Numera är det stor konkurrens inom olika kanaler och sms toppade sin storhetstid under 2011 med 18 miljarder skickade sms enligt Post- och telestyrelsen.
Jag sitter ofta och medlyssnar på våra telefonister och agenter och blir lika imponerad varje gång av den snabbhet som de hanterar olika system - samtidigt som de ofta pratar. Kommunikationen sker genom tal, webb, chatt och sociala medier. Detta ställer ökade krav på oss som leverantör att kunna hantera flera kanaler, med såväl tekniska system som mänsklig förmåga.
Vi har den senaste tiden gjort stora satsningar inom segmentet kundtjänst och eftersom det är viktigt för oss att leva som vi lär lanserar vi inom kort en ny och klart förbättrad kundwebb för våra egna kunder. Ni kan läsa mer om detta nedan.

Efter dessa reflektioner återstår bara att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Mats Winge
Försäljningschef
 
 
 
Nyheter
 
 
Nyhet!
Nu lanserar vi vår nya kundwebb


Fredagen den 15/12 kommer vi att lansera vår nya kundwebb som är både modernare och mer användarvänlig än tidigare:
  • Enklare registervård
  • Smidigare hantering av frånvaro och hänvisningar
  • Du kan se vilka abonnemang/tjänster som är aktiva
  • m.m.
Kundwebben ingår för alla våra avtalskunder och är utformad för att man som kund på ett enkelt sätt löpande ska kunna uppdatera och kontrollera sina företagsuppgifter.  

Obs! För kunder som hanterar sin jour via kundwebben är det extra viktigt att det görs i tid. Kundservice kommer att finnas på plats mellan 8-19 fredagen den 15/12. Hör gärna av dig!

Vill du ha en genomgång av kundwebben är du välkommen att ringa 020-69 00 04 eller maila till kundservice@kalixtele24.se
så bokar vi en tid.
 
 
Medborgardagar i kommun 
 
 
Under 7-8 november deltog vi på "Medborgarservice i kommun 2017" som höll till på Scandic Hasselbacken i Stockholm.
Vi lyssnade på en hel del intressanta föreläsningar där vi fick ta del av flera kommuners resa från "vanlig växel" till Medborgarservice.

Samtidigt passade vi på att presentera oss och visa vad vi kan hjälpa till med gällande svarstjänst och kundtjänst. Vi pratade bl.a. med Bodens Kommun som ville komma till Kalix och titta närmare på vår kundtjänstlösning (Artvise) under januari 2018.

  
 
Nya kollegor 
 

Vi fortsätter att satsa och har glädjen att välkomna följande personer på vårt kontor i Kista, Stockholm:

Kundansvarig

Peter Näslund har jobbat mer än 20 år inom telekombranschen, bl.a. på Ericsson och Telenor/Bredbandsbolaget. Han har erfarenhet av såväl försäljning som projektledning och brinner för att verka för ett gott relationsarbete mellan kund och Kalix Tele24.
Peter började sin anställning hos oss den 4 december.


Joss Edquist har arbetat på Academedia och har tidigare varit kund till Kalix Tele24. Hon har även erfarenhet från Nacka kommun som växelansvarig, på IPOnly som Service Manager och nu senast som gruppchef för Tele- & servicecenter på Sveriges Lantbruksuniversitet. 
Joss börjar sin anställning hos oss den 1 januari.
Partneransvarig

Petra Larsson har lång erfarenhet av försäljning inom telekom. Hon har bla.a.arbetat flera år på Dialect med försäljning av telefoni- och IT-lösningar till den svenska företagsmarknaden och som återförsäljare för operatörer såsom Telia, Tele2, Telenor och 3.
Petra började sin anställning hos oss den 11 december.
Account manager

Carl Danielsson kommer närmast från Valuation Företagsvärderingar där han arbetat som innesäljare. Dessförinnan arbetade han som fastighetsmäklare.
Carl började sin anställning hos oss den 13 november. 

 
 
Årets Julgåva
 
 

Istället för julkort och julklappar till våra kunder, ger vi årligen ett bidrag till välgörande ändamål.
Årets julgåva går till Cancerfonden.
På följande länk kan du läsa mer om Cancerfondens arbete: https://www.cancerfonden.se/om-cancerfonden
 
 
 
Kom ihåg att hänvisa dig inför julhelgen!
 

Du kommer väl ihåg att meddela oss ledigheter och hänvisningar så att vi kan ge era kunder bästa möjliga service.

- Använd vår app eller kundwebb
- Ring oss på 020-69 00 00
- Maila oss på kundtjänst@kalixtele24.se
 
Besök oss på LinkedIn
Besök oss på facebook