Ekonomiskt självförtroende.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
November 2017
Nyhetsbrev från Spiltan Fonder
 
Ekonomiskt självförtroende. Vi lever i en omvärld med ett konstant flöde av nyheter – ett informationsbrus det är lätt att fångas av och dras med i – just nu är ”bruset” övervägande negativt och media tävlar om att beskriva verkligheten i dystra toner. På Spiltan Fonder tar vi självklart intryck av marknadsstämningar men har sedan start 2002 valt att och kommer fortsatt att fokusera på det som vi kan påverka själva – dvs att välja rätt bolag att investera i. Det har visat sig vara en framgångsrik strategi. Som fondsparare är det på samma sätt lika viktigt att fokusera på det man själv kan påverka -  dvs att välja fonder utifrån sin egen riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning. Så givet att man har gjort ett välgrundat och medvetet val av bolag/fond att investera/spara i är det centralt att helt enkelt våga lita på det beslut man har tagit. Speciellt när det är stökigt i vår omvärld. Det kallar vi på Spiltan Fonder att ha ekonomiskt självförtroende. 
 
Läs mer om våra fonder här – vi har fonder i flera olika riskklasser, såväl ränte- som aktiefonder. Tänk också på att du kan kombinera våra fonder för att bygga din egen fondportfölj utifrån vilken risk du vill ta i ditt sparande. Enkelt är effektivt. Sunt förnuft och ekonomiskt självförtroende räcker långt.
 
Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss! Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på telefon: 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltan.se.

Med vänliga hälsningar
Spiltan Fonder

PS. Det är aldrig för sent att starta ett månadssparande! Vi på Spiltan Fonder är övertygande om att det bästa sparandet speciellt när det gäller aktiefonder är att månadsspara. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att komma igång. Det är både enkelt och effektivt!
 
Spiltan Fonder får ny postadress
 
Från och med 1 december 2017 har Spiltan Fonder ny postadress. Det är alltså till den du ska skicka in kund- och köp/säljblanketter om du väljer att skicka in fysiska papper.

Spiltan Fonder AB
Riddargatan 17, 4 tr
114 57 Stockholm

Gällande telefon, fax och e-post är dessa kontaktuppgifter samma som tidigare.
 
Ser Pär Andersson i EFN:s Börslunch
 
Play movie
Spiltan Fonders ansvarige aktieförvaltare Pär Anderrson har varit en återkommande gäst i EFN:s webbsändning Börslunch under hösten. Senast deltog han den 17 oktober och diskuterade bland annat

Klicka på klippet här bredvid för att se det i efterhand (ca 16 minuter).

 
 
Träffa oss på vår Sverigeturné!
Vi reser mycket och deltar vid många sparmässor och fondkvällar runt om i Sverige. Håll utkik på vår hemsida under Kalendarium så vet du när vi är på en sparträff nära dig.

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna meddela oss på telefon 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltan.se.
 
Spiltan Globalfond Investmentbolag - Läsarnas Favorit 2016
Tidningen Privata Affärers läsare har röstat fram vår nystartade fond Spiltan Globalfond Investmentbolag till ”Läsarnas Favorit”. Vi på Spiltan Fonder är jätteglada och stolta att vi fått priset. Tidigare har vår andra passivt förvaltade Spiltan Aktiefond Investmentbolag, med inriktning på Sverige, fått samma pris tre gånger. I år kom den på ”andra plats” när Privata Affärers läsare röstade fram sin favorit. Tack alla som har röstat på  våra fonder och sparar hos oss!

<span style='opacity:0.4; font-style:italic;' class='loremipsum'>[Brödtext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam varius placerat sapien, ac pulvinar quam pellentesque vitae. <br/><br/>Sed nec placerat mauris. Phasellus quis arcu id sapien molestie tristique. Integer ultrices vehicula justo nec molestie. Pellentesque lobortis accumsan enim, quis commodo velit scelerisque at.]<br/></span>

Spiltan Räntefond Sverige - Årets Räntefond 2016
Fondmarknaden.se utser varje år årets bästa fonder inom olika fondkategorier. Den flerfaldigt prisbelönta fonden Spiltan Räntefond Sverige fick i år utmärkelsen ”Bästa Räntefond” för andra året i rad av Fondmarknaden.se.

 
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.