Månadsbrev september
 
Juan Martín Del Potro var kungen av kungliga i oktober. Hoppas många medlemmar tog möjligheten att vara på plats för att se tennisen på högsta nivå. Nu närmar sig vintermörkret och det är då det är extra härligt att vi har en sådan bra inomhusanläggning där det finns mycket banor att spela på.
Vad har hänt?
 
Intrum Stockholm Open var ju månadens höjdpunkt men vi hann också med många andra saker.

Ett 20-tal av våra yngsta spelare hade höstlovsläger under coach Renés ledning. Vi kan verkligen rekommendera våra lovläger för de barn som är hemma under loven. Barnen får en väldigt snabb utveckling då de får träna så intensivt under flera dagar i rad.

Coach Jocke åkte ned till våra vänner på Mouratoglou Tennis Academy med 12 spelare som var med i ”Ten-Pro”-tävling. Tävlingen är perfekt anordnad då man spelar med placeringsmatcher så totalt fick de 12 KLTK-juniorerna spela över 100 matcher med spelare från hela världen. Vi noterar att Christopher Norlin och Sebastian Johnsson höll KLTK:s fana högt när de segrade i P13 respektive P16-klasserna.

Under Stockholm Open-kvalet begav sig coach René som vanligt till Örebro med ett laddat gäng tenniskämpar som tränade och matchade med Örebros juniorer under en hel helg.

Under oktober har det varit full fart med seriematcher för våra 15-års lag samt våra 12-års lag. Pojkar 15-laget har en match kvar i serien och det blir en direkt avgörande match mot Näsbypark om vilka som går till JSM-slutspel. Flickor 15-laget är klara med sin serie och är klara för spel i högsta divisionen även nästa år.

Tränarna hade en ”minikonferens” där vi blickade framåt mot 2018 och vilka saker vi vill utveckla. Saker vi vill lyfta är mer klubbmatcher för våra yngre spelare då klubbmatch är ett enkelt och roligt sätt att komma igång med matchspel. För våra tävlingsjuniorer har vi som mål för 2018 att hitta system som gör att vi kan matchbevaka fler tävlingar under året, mer info kommer kring detta.

Vi hade spelarmöte för tävlingsjuniorerna där vi pratade om hur vi kan maxa varje träningspass på bästa sätt, Davis Cup-spelaren Patrik Rosenholm var på plats och pratade med våra äldre juniorer samtidigt som svenska mästaren i P18 Erik Grevelius var på plats för att prata med de yngre juniorerna.
Vad kommer att hända?
 
I november inleds seriespelet för våra herr och damlag. Några av våra juniorer kommer vara med som spelare i lagen, många av våra juniorer kommer hjälpa till som linjedomare och bollkallar. Vi hoppas att så många som möjligt kommer och tittar på de spännande matcherna. Damlagets serie börjar först... LÄS MER

De yngre juniorerna har fått en ny Månadens Utmaning av coach René, fortsätt kämpa där hemma!

För våra absolut yngsta spelare så kommer vi testa ett nytt koncept med ”minifys” där coach René i 10 minuter efter avslutad tennisträning gör lite olika fysiska utmaningar för barnen. Det blir mer och mer tydligt från våra reflektioner av att jobba som ledare kombinerat med den forskning som finns tillgänglig att barn och ungdomar måste få en bred fysisk inlärning. Mer stillasittande i vardagen samt för enformig träning för tidigt begränsar spelarnas möjlighet att utvecklas optimalt. Därför försöker vi i vår träning mer och mer skapa möjlighet till allsidig rörelseinlärning... SE MER

Tävlingsjuniorerna kommer den 16:e november ha ett nytt spelarmöte där vi i teoretisk miljö kommer försöka tänka till kring hur vi kan bli bättre. Vi kommer som vanligt avsluta med lekar/samarbetsövningar för att stärka klubbkänslan och ”vi-känslan”.  KLTK har ett 50-tal aktiva tävlingsjuniorer, dessa spelarmöten är ett bra sätt att dels få med sig teoretisk kunskap som kan accelerera effekten av det vi gör på banan, det är också ett bra sätt för alla tävlingsjuniorer i olika åldrar och nivåer att träffas.
Bra att veta
 
KLTK:s träningsupplägg är indelat i 3 delar... LÄS MER

För att underlätta den egna träningen och inspirera kidsen och de föräldrar som spelar med sina barn kring hur man kan variera spelet på ett roligt sätt så har vi vår Youtube-kanal med olika filmer, kolla gärna in dom... SE MER


Tennishälsningar
Magnus Ennerberg