Webbseminarium, lediga tjänster och konferenser
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Välkommen till Boverkets webbseminarier!
 
 
25 oktober klockan 14: gestaltning och arkitektur
 
Webbseminariet ger dig som jobbar med arkitektur- och gestaltningsfrågor inspiration och tips på hur du med stöd av plan- och bygglagen, PBL, skapar hållbara livsmiljöer. Även du som är handläggare på kommuner och länsstyrelser kan ha nytta av seminariet. Du får ta del av inspirerande exempel och vi visar även på vinsterna med att arbeta med arkitektur och gestaltning i samhällsbyggnadsprocessen. Ämnen som tas upp är bland annat:
  • Exempel från olika kommuner på hur man arbetat med gestaltnings- och arkitekturfrågor i planeringen.
  • Översiktsplanering som visar vägen till god arkitektur. Johanna Wiklander, stadsarkitekt, Linköping.
  • Detaljplanering som säkerställer god arkitektur. Josephine Nellerup, strateg, Malmö stad.
  • Framgångsfaktorer i arbetet med PBL redovisas utifrån Sveriges arkitekters arbete med planpriset. Pehr Mikael Sällström, Sveriges Arkitekter.
  • Bygglovets betydelse, Nacka kommun berättar om sin proaktiva bygglovsprocess.
  • Boverkets PBL kompetens och PBL play presenteras samt Tips och trix. Hans Gustafsson, Boverket.
Webbseminariet, som varar en timme, är gratis och du kan ta del av det via Boverkets webbplats. Det går även att se seminariet i efterhand.

Länk till webbseminariet på Boverkets webbplats
 
 
26 oktober klockan 14: byggfrågor i fokus
 
Webbseminariet handlar om de aktuella byggfrågor som främst berör byggnadsinspektörer och byggnadsnämnder. Även konsult- och byggföretag kan ha intresse i frågorna. Vi ger bland annat en översyn av byggreglerna med hjälp av rättschef Yvonne Svensson. Civilingenjör Jonas Fränne rapporterar om Boverkets förslag till regeringen om förenklad process för kontroll av serietillverkade hus. Dessutom diskuterar vi om ljus är det nya bullret. Gunilla Fagerström, arkitekt på Boverket, reder ut vilka regler som gäller i dag. Övriga ämnen:
  • Tillsyn över hissar. Maria Thuresson, jurist på Boverket.
  • Hur klarar vi inomhusmiljön i bullerutsatta lägen? Kerstin Hannrup Broad, utredare på Boverket
  • Brandskydd vid ändring av fasad. Brandingenjör Johan Lindbom, Boverket
  • Informationscentrum för hållbart byggande. Intervju med vd Urban Månsson, Svensk Byggtjänst, som berättar om det arbete som de drar igång nu.
  • Nytt på PBL Kunskapsbanken och inom Boverkets PBL Kompetens. Kerstin Hannrup Broad och Emma Rosenblom, Boverket.
Webbseminariet, som varar en timme, är gratis och du kan ta del av det via Boverkets webbplats. Det går även att se seminariet i efterhand.

Länk till webbseminariet på Boverkets webbplats
 
Nu söker vi nya medarbetare.
Foto: Franz Feldmanis
Bli vår nya kollega!
 
Vill du vara med och bygga framtidens hållbara samhälle med oss? Boverket växer och söker nya medarbetare. Just nu söker vi jurister, arkitekt samt experter på byggnadsfysik och VVS. Vill du veta mer om vad det innebär att arbeta på Boverket? Ta del av intervjuer med några av våra medarbetare.

Intervjuerna hittar du här
Alla lediga tjänster hittar du på Boverkets webbplats
 
Uppdaterad broschyr:
"Får jag bygga?"
 
När behöver du söka bygglov och när behöver du inte göra det? Och när måste du göra en anmälan? I Boverkets broschyr "Får jag bygga?" får du kortfattad information om vad som gäller om du ska uppföra, ändra eller underhålla byggnader. Nu finns broschyren i en uppdaterad webbversion med de senaste ändringarna i PBL, PBF och BBR.

Ladda ner broshyren på Boverkets webbplats