Få fler att äta grönt. Tips från Findus kockar.
Vegetarisk mat ska inte bara vara ett ”alternativ” utan ett självklart val på menyn, men om maten inte är vällagad och intressant tröttnar både munnen och hjärnan. Det finns många möjligheter att laga god och smakrik grön mat, men hur ska de vegetariska rätterna bli mer intressanta?
Gröna tips från Findus kockar
Vi kan vegetariskt
 
Våra tre duktiga kockar vet hur man gör goda gröna rätter med rätt smaker, rätt konsistens och med spännande namn. Allt för att fler skall våga vego och slänga mindre. Att ha bra råvaror, våga krydda, tänka på tillagningstiden och att ha olika texturer är några av råden.
 
Kenneth från Findus gröna tips
Få fler att äta mer grönt
 
Många tror att det är svårt att jobba med grönsaker. Det är det inte!  Med våra produkter har vi redan gjort många av de tidskrävande åtgärderna som att exempelvis blötlägga och blanchera. Några bra exempel är vår falafel och vetekornspilaff. Det bästa är att det är lösfrysta produkter så storköken behöver bara ta fram det som behövs och är åtgången stor är det lätt att ta fram mer och komplettera.Läs hela artikeln och ta del av fler tips från Jenny, Jeppe & Kenneth.
 
Fryst mat hjälper till i kriget mot matsvinn
 
Maten vi äter står för en fjärdedel av människans klimatpåverkan och idag slängs ungefär en tredjedel av all mat som produceras.
 
- I frysen är det alltid säsong. Med vårt klimat i Sverige är det fantastiskt att kunna ta fram fryst mat som är skördad när det är säsong och har goda smaker och näringsämnen bevarade. Att fryst mat dessutom minskar matsvinnet gör det ännu bättre, säger Maria Svantemark, hållbarhetsansvarig på Findus.
 
 
Få fler att våga Vego!
 
Vi på Findus kan också ge tips, råd och inspiration. Vi har över 100 gröna recept som alla är klimatberäknade och du kan boka Gröna Workshops!