Månadsbrev september
 
Här kommer ett lite försenat nyhetsbrev från juniorverksamheten kring vad som hände i september samt vad som händer i oktober.
Vad har hänt?
 
September inleddes med vår finaldag på Junior-KM. Väldigt kul att se alla som var här på morgonen för att spela generationsdubbeln. Vi fick se högklassig tennis i de singelfinaler som spelades under dagen också. Vi är glada att tävlingsjuniorerna kunde träna hela september utomhus innan det blev för mörkt. Viktigt att spela mycket tennis utomhus.

Vi genomförde vårt stora föräldramöte där KLTK:s personal presenterade verksamheten samt tips till föräldrarna. Vi hade även den stora äran att ha Jonas Björkman på plats som delade med sig av sina erfarenheter från sin karriär.
Vi har även haft mentala coachen Johan Plate på plats för möte med de spelare och föräldrar som är intresserade av att lära sig mer om den mentala delen av tennisspelet. Vi hoppas många tar chansen att lyssna på Johan då han har stor erfarenhet och kunskap kring dessa bitar. Två träffar till med Plate kommer dyka upp så håll utkik!

Tävlingsjuniorerna har även haft ett spelarmöte där de har pratat om hur vi kan maximera varje träning och ha högsta möjliga kvalitet på träning. Vi diskuterade hur man som träningspartner kan hjälpa sina träningskompisar så att träningen blir så bra som möjligt. Vi fick hjälp av DC-spelaren Patrik Rosenholm, som var med på mötet med de äldre juniorerna, och Academy of KLTK-spelaren Erik Grevelius att dela med sig av sin erfarenheter med de yngre tävlingsjuniorerna.

Tävlingsmässigt har hösten mycket fokus på lagspel där Rookie-laget (U12) samt 15-års lagen är igång med sitt matchspel. Vi hade även ett lag (U14) på plats i Prag för internationell lagtävling tillsammans med coach Aftab Baig.
Vad kommer att hända?
 
Den stora aktiviteten under hösten är ju att vi hälsar världseliten välkomna in i vår hall för Intrum Stockholm Open. Som vanligt är det ingen träning då men vi hoppas många tar chansen att inspireras av de proffs som är på plats.

Under oktober genomförs läger på olika ställen och för olika åldrar. Vi har läger på KLTK under höstlovet för våra yngsta juniorer, vi har läger på Mouratoglou Tennis Academy samt läger i Örebro för de spelare som gillar att tävla. Några av våra äldre tävlingsjuniorer kommer bege sig till Israel för att tävla på internationella juniortouren.

Månadens utmaning för Grundskolan kommer hållas 25 oktober kl. 18.30–19.30, det var rekord i deltagarantal på träffen i september och vi hoppas att alla kan komma igen.
Bra att veta
 
Under oktober är det några träningsdagar som försvinner på grund av Stockholm Open samt höstlov. För att ha koll på vad som gäller kring vilka dagar det är träning och när det inte är träning så kan man kolla på vår hemsida. LÄS HÄR

Vi ses på Stockholm Open!
Magnus Ennerberg