NEWSLETTER 15Sober lyx vs lekfull aktivitet i två nya hotell

Under 1960- och 1970-talen genomfördes Norrmalmsregleringen där stora delar av de gamla Klarakvarteren revs för att ge plats åt det nya Stockholm City. Längs Brunkebergstorgs norra sida ligger Riksbanken ritad av arkitekten Peter Celsing (se bild ovan).
 
Den nya monumentala byggnaden skulle slå an tonen för den resterande bebyggelsen kring torget. Sedan 1970-talet har Brunkebergstorg ofta förknippats med prostitution och upplevts som öde plats utan liv. När sexhandeln flyttade till internet föll torget i glömska, trots att det har ett av Stockholm mest centrala lägen.

Idag håller Brunkebergstorg och dess omgivningar på att rustas upp. I detta nyhetsbrev får du gå på visning i två nya hotell med hög svansföring. Klicka på bilderna för att se dem i större format med alla detaljer.

Mycket nöje!
 


At Six Hotel

Namnet At Six är en hyllning till hotellets adress Brunkebergstorg 6 och ingår i hotellmogulen Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts.

Hotellet öppnade den 23 mars och fick, redan den 28 juni, motta utmärkelserna
Best European Hotel samt Best Restaurant Within a Hotel, på designgalan The International Hotel and Property Awards i Italien.


En filmisk entré

Det första du möts av är ett klassiskt trapphus i pampig Hollywoodstil med en 2,5 m hög skulptur i marmor, skapad av den spanska skulptören Jaume Plensa. Vyn sätter tonen för hela hotellet som andas sober och tidlös lyx.

 


”Vårt mål är att omdefiniera begreppet Hotellkonst.”

Sune Nordgren är At Six Hotels designcurator och till hotellet har han valt ut en av Europas mest ambitiösa samtidskonstsamlingar. Konsten ska vara en naturlig del av hotellet och känslan. Inte påträngande, men ändå något som blicken kan stanna vid och utforska.
 
Tavlorna ovan är av den svenske fotografen Dawid. Som föregångare och mentor i samtida svenskt fotografi har Björn Dawidsson en unik position.


Stor branding på små saker

Allt syns inte på håll men det finns mycket att upptäcka i hotellets detaljer. Hotellets varumärke mutas in på ett snyggt sätt med speciellt framtagna tillbehör med hotellets logotype. Vill du ha med något hem kan du köpa hotellets egen kollektion av smycken, väskor, glasögon etc,
i shopen i receptionen, eller i webshopen här.


 


Social At Six betyder 2000 m2 flexibel yta.

Mötesdelen liknar en stor mässhall som står i skär kontrast till elegansen i hotellytorna. Förutom ett antal traditionella mötesrum i olika storlekar har större delen gjorts helt flexibel för att kunna möta olika önskemål för tillfällen och event. Notera det speciella Podcast-rummet (nedan).

 


Det finns ingen genväg till det perfekta ljudet

Listening Lounge är ett socialt vardagsrum där ljudet och valet av musik är viktigare än volymen. Med specialbyggda KRS-högtalare från Tokyo, McIntosh-elektronik, handbyggd Condesa-mixer från Australien och nya avancerade skivspelare från Technics är ambitionen att skapa en av de mest mångfacetterade och intressanta musikbarerna i världen.

Musikcuratorn Victor Sanchez är de största musikprofilerna i Stockholms klubbliv. Här kan du gå på föreläsningar, skivsläpp, live podcasts, albumspelningar och inspirerande samtal med musikprofiler från hela världen. I en miljö du aldrig sett, eller närmare bestämt, hört i Stockholm tidigare.


Blanche & Hierta

Till vänster om entrén hittar du hotellets vinbar Blanche & Hierta. Namnet är en hyllning till två stora 1800-talsprofiler i Stockholm – författaren August Blanche och tidningsmannen Lars Johan Hierta. Här kan du i en avslappnad miljö prova ett eller två glas vin tillsammans smårätter och delikatesser. Baren är öppen kl. 12-24 varje dag och ligger i bottenplanet.
Soliga dagar kan njuta av ditt vin på uteserveringen på Brunkebergs torg.Downtown Camper by Scandic med Lifestyle Concierge.

Sergel Plaza är sedan 1 september ett nytt signaturhotell i Scandic-sfären.

Många hotell erbjuder tjänsten concierge – en person som hjälper dig att boka teaterbiljetter, informerar om museer och visar på kartor hur du tar dig till olika platser. Downtown Camper har tagit konceptet concierge ett steg längre och skapat Lifestyle Concierge. Här får du hjälp av Kristian Hell, ursprungligen från Australien som är ”Mr Know It All” när det gäller Stockholm. Utöver de vanliga turistmålen delar han med sig av sina favoritställen och guidar till såväl urbana pärlor som naturupplevelser i storstaden.
 


Grab & Go ner på stan

I receptionen hänger kajaker i taket som skulle kunna vara en krystad dekoration. Men som hotellgäst kan du låna dem samt cyklar, longboards eller skateboards tillsammans med sportkläder. Ta en vagn och rulla ner kajaken till Stockholms ström eller hoppa upp på en cykel och upptäck Stockholm på egen hand.

 


Skilodge, fast utan after ski

Hotellet har en modern och lekfull interiör som hämtat inspiration från naturen med en touch av ski lodge, fast utan after ski. En eloge till att man inte har kompromissat med Ikeas vita barnstol – som visserligen är praktisk och billig, men absolut inte snygg!


Sociala ytor istället för konferensrum

De traditionella konferensrummen har förvandlats till fem inspirerande rum i varierande storlek och med högst personlig karaktär. Och visst lämpar sig rummet Nightwood (ovan) med sin biosittning för både film och föredrag. Här kan du själv välja vilken typ av miljö som på bästa sätt inspirerar ditt möte.

 


Game Room

Här finns ett stort utbud av klassiska brädspel (sådana som inte behöver WiFi) som Schack och Backgammon samt även Shuffleboard etc. För teambuilding eller bara som nöje. När mötesrummen inte är bokade har alla gäster fri tillgång och kan droppa in och använda dem som vardagsrum för spontant spel.

 

Vilket hotell är bäst?

Båda två! Fast på helt olika sätt. Gemensamt är att båda har siktat högt och lyckats att följa sitt koncept fullt ut. Besök gärna hotellen och upplev dem själv när du är i Stockholm eller bara passerar Brunkebergstorg. För bokning och mer info om hotellen, klicka på länkarna nedan.

At Six Hotel             Hotel Downtown Camper
Universal Design Studio – skapade At Six Hotel

Universal Design Studio är en prisbelönt internationell arkitekturbyrå baserad i London. De ligger bland annat bakom Ace Hotel, Vitra, LVMH, Victoria och Albert Museum, Frieze Art Fair, Science Museum och National Gallery i London.
 
Stylt Trampoli – skapade Downtown Camper
 
Stylt grundades 1991 av Erik Nissen Johansen som hyser en stor passion för att använda storytelling i olika projekt. Norrmannen har även skrivit en bok i ämnet tillsammans med Lena Mossberg. Kontoret ligger i Göteborg och i sin portfölj har Stylt över 400 restauranger och cirka 250 hotell runtom i Europa.
 
Lasse Olsson Photo fotograferar inredning, arkitektur och belysning. Mitt nyhetsbrev kommer ut 6-8 gånger per år och presenterar fotograferade projekt samt rapporter från möbelmässorna i Stockholm och Milano.