NVivo 11 för Windows - Workshops i Stockholm:
Organisera, Strukturera, Analysera.

Ett program för dig som arbetar med kvalitativ forskning.
Direktlänk för anmälan   Se Bengts samtliga böcker
 
Om du vill tipsa en kamrat om dessa kurstillfällen kan du skicka brevet vidare med knappen ovan!

Bengt Edhlund, Form & Kunskap AB, är ”NVivo Certified Expert” och författare av många läroböcker för de forskare som arbetar med NVivo, EndNote, PubMed, Word och Excel. Bengt har mer än 10 års erfarenhet av utbildning i form av workshops för forskare och doktorander i många länder och från de flesta vetenskapsområden. Små grupper om 6 – 8 deltagare för bättre individuell uppmärksamhet. Våra övningar är optimerade för NVivo för PC -- många funktioner finns även för NVivo för Mac, men i dagens utgåva saknas fortfarande några viktiga analysverktyg. Vi kommer därför att vid senare tillfälle erbjuda NVivo-kurser för Mac-användare.
Vi pratar svenska och vid behov engelska. Guldkantad buffélunch på Radisson Blu Waterfront Hotel och förfriskningar ingår och varje deltagare erhåller:
  • Boken ”Allt om NVivo 11, 2:a uppl.” eller valfritt "NVivo 11 Essentials, 2nd Ed."
  • Ett års professionell support (på svenska eller engelska, i vår egen tidszon)
  • Ett USB-minne med övningsmaterial, slide shows och dokumentmallar för Word
  • Kursintyg med supportavtal
Du som tidigare deltagit i våra workshops kommer att ha god nytta av en uppfräschad kurs där vi samlat många års erfarenhet av att följa kundprojekt. Till alla tidigare kursdeltagare lämnar vi ytterligare 10 procents rabatt på nedanstående priser.
 
Dag 1: NVivo 11 Grunder
- Organisera, strukturera
2017-10-30: 09.00-12.00, 13.00-16.00
 
Bengt förklarar defintioner och grunder i hur NVivo organiserar information.
OMFATTAR: Den kvalitativa forskningens begrepp och terminologi. Hantering av källdokument, olika typer av noder, begreppen Classifications med Attributes och Values, kodning och sökfrågor. Hur man hanterar Mixed Methods med NVivo. Hantering av intervjuer och fokusgrupper. Vi gör en serie övningsuppgifter där vi bygger ett övningsprojekt. Slutligen får vi en orientering om (utan att ha hands-on övningar) NVivos mera avancerade möjligheter som analys av audio-, video- och bildfiler.
Dag 2: NVivo 11 Avancerad – Analysera, dra slutsatser
2017-10-31: 09.00-12.00, 13.00-16.00
 
Bengt förklarar analysverktygen och de mera avancerade funktionerna.
OMFATTAR: Om textanalys, visualiseringar, avancerade sökfrågor, kollektioner (sets), hantering av PDF-dokument. Skapa olika typer av länkning. Dokumentera dina insikter i memos eller noteringar.
Övningar på att hantera audio-, video- och bildhantering. Om teamwork med export av objekt, rapportering och presentationer. Vad är Framework matriser? Hantera bibliografiska data vid litteraturöversikter. Hur hanterar man enkätmaterial?
Tid för frågor om eget material.
 
Vill du ha en egen kurs?

Om du i stället önskar en egen kurs i din egen miljö ställer vi naturligtvis upp. Vi reser gärna till ditt universitet eller din högskola i Sverige, Norge, Danmark eller Finland. Då kan vi lättare anpassa oss efter dina önskemål och behov. Vi pratar svenska eller engelska. Vi erbjuder också konsultationer där Bengt kan ge råd och förslag på att bäst organisera ditt material och förbereda för analys.
 
 
Avgifter
Dag 1: SEK 3.475:-, dag 2: SEK 3.475:-. Du kan välja dag 1, eller dag 2 var för sig eller båda. Lunch ingår. Rabatt för de som önskar deltaga iunder två dagar: 10 %. Avgiften faktureras, moms tillkommer. 
 
Plats
Vi håller till hos RODA Utbildning, Västra Järnvägsgatan 3 (precis bredvid Stockholms centralstation), där vi har tillgång till fräscha PC med NVivo 11 Pro installerade och körklara.
Länk med vägbeskrivning till kurslokalen
 
 
Konsultationer
Individuella konsultationer kan bokas per timme för enskilda och team. Första timmen SEK 1.200:- och ytterligare timmar SEK 980:- per timme. Reskostnader kan eventuellt tillkomma.
 
Anmälan
Anmälan sker med länken nedan senast 8 dagar före kursstart.