Då kör vi igång igen!
 
Månadsbrevet från undertecknad tog semester i juli men nu är vi igång igen. Terminen startade i måndags och på söndag den 3:e september har vi vår stora KM-finaldag. Här kommer lite info om vad som hänt under sommaren, vad vi har att se fram emot i september samt ett ”bra att veta”-tips för tennisföräldrar.
Vad har hänt?
 
Hemma på KLTK har vi genomfört läger för våra yngre spelare under sommaren. Ett perfekt sätt för barnen att få spela mycket tennis under sommaren.

Under sommaren har våra tävlingsjuniorer gjort resor till Ystad och Norrköping med support av vår sponsor Gotska.

Under augusti var det fokus på JSM för tävlingsjuniorerna som först genomförde ett träningsläger på KLTK för att sedan bege sig till Båstad. Det blev ett fantastiskt JSM med flertalet fina insatser av många olika spelare. Tävlingsjuniorerna fortsatte sedan på den inslagna vägen på Regionsmästerskapen efterföljande vecka där vi hade spelare framme i semifinal eller bättre i 7 av de 8 klasserna!

Vi vill även passa på att tacka Daniel Hammar som gått över som privat tränare. Daniel kommer fortsättningsvis ha några timmar för Juniorakademin. För mer information LÄS HÄR
Vad kommer att hända?
 
September inleds med vår KM-finaldag söndagen den 3:e september. Vi hoppas få se så många spelare som möjligt på plats för Generations Dubbeln som inleds 9.00, vi kommer spela Poolspel med många korta matcher för alla paren. Minitennis-KM startar vid 10.00 och finalerna i 12 och 14-års klasserna startar 11.30. Vi hoppas på samma fina väder som vi hade förra året under KM-dagen för att underlätta hamburgargrillningen.

För Grundskolan så fortsätter vi med Fredagsspelet där våra yngsta juniorer får prova på att tävla tillsammans med juniorer från Lidingö TK.

Under hösten spelas det seriematcher och först ut är Rookie-serien där lagen består av tävlingsjuniorer födda 2005 och 2006.

För de som har fysträning i samband med sin tennisträning så inleds det den 4:e september, fysen kommer genomföras utomhus första veckorna så kläder efter väder.
Bra att veta
 
Den 28:e augusti startade terminen och som alltid är det några föräldrar som hör av sig med önskemål kring ändringar av träningstider.

Då vårt träningsschema är fullt så kräver eventuella ändringar flertalet förflyttningar av olika spelare. Vi kan därför inte direkt lösa förfrågningar utan vi måste först få in allas förfrågningar och kan utifrån dessa förhoppningsvis lösa alla önskemål.

Därför är schemat de första 2-3 veckorna ett levande dokument där vi försöker lösa uppkomna problem.  

Tennishälsningar
Magnus Ennerberg