September 2017
Hoppas att ni alla fått ladda batterierna ordentligt under sommaren och att ni, liksom vi, ser fram emot en mysig och spännande höst!
I detta nyhetsbrev bjuder vi bl.a. på det senaste från BT Akademi, en glimt av vår konferensresa till Polen, ”Kundkollen” och vi presenterar våra senaste nyförvärv i medarbetargänget. Du får även viktiga nyheter om kraven på att anmäla verklig huvudman och på ID-kontroll vid handel med värdepapper.


Trevlig läsning!

Michael, Petra & Katarina
 
Nya medarbetare på alla tre kontoren
 
Våra trupper har återigen förstärkts och sedan i våras har vi anställt tre nya redovisningskonsulter, en till varje MLT-kontor. Säg hej till Caroline, Eva och Michaela!
 
 
BT Online - så når du vår kundportal
 
Vår kundportal BT Online har fått en ny layout på inloggningssidan. Enklast når du vår inloggning via bakertillymlt.se

De digitala möjligheterna kommer att göras tillgängliga för alla som vill under året.
Vi kommer löpande att skicka ut inloggningsuppgifter via e-post under hösten så att alla kunder ska ha fått dem innan årets slut. Vill du ha dem direkt så kontakta din revisor eller redovisningskonsult så ordnar vi det.

 
 
Anmäl verklig huvudman till Bolagsverket
 
Från och med den 1 september 2017 gäller en ny lag om ägarregister. Den innebär att flera hundratusen företag och föreningar måste registrera "verklig huvudman" hos Bolagsverket. Görs inte detta kan bl a bolaget eller VD få böter. Anmälningsplikten är en följd av EU:s penningtvättsdirektiv.

Anmälan är kostnadsfri fram till 31 januari 2018.

 
 
BT Akademi - Succén fortsätter i höst
 
Succén med våra utbildningar och föredrag under våren kommer att fortsätta under hösten.

Redan den 12 oktober kommer vi att ha ett frukostseminarium om hur befintliga administrativa system i företagen måste molnanpassas för att kunna utnyttjas till fullo.

Fastighetsdagen den 9 november på Quality View Hotel i Hyllie är en heldagsutbildning med fokus på redovisning, momsregler och beskattning av fastigheter.

Läs mer
 
Fastighetsdagen 2017
 
Välkommen till BT Akademis heldagsutbildning med fastigheter och beskattning i fokus!

Redovisning, inkomstbeskattning och moms, tre regelverk, komplexa vart och ett på sitt sätt, påverkar alla dig som är i fastighets-branschen. Vare sig ditt område är transaktioner eller traditionell förvaltning, har det nog någon gång uppstått situationer då det hade varit bra att vara lite mer insatt i hur redovisning och skatt påverkar verksamheten. Den 9 november har du chansen att under en heldag lära dig mer om detta komplexa område. 
 
Träteknik AB
 
Träteknik är ett snickeri som sedan 1973 har levererat helhetslösningar för krävande användning i offentlig miljö. Förutom Tantum kök tillverkar de exklusiva specialinredningar till hotell, restauranger och flygplatser samt träinredning till transportfordon. Gemensamt är fokus på kvalitet, äkta trä och ett gediget hantverk.


Läs mer
 
ID-krav vid handel med värdepapper – LEI
 
Från och med den 3 januari 2018 kommer EU, genom förordningen MiFID II/MiFIR, att utöka kraven på den transaktionsrapportering som värdepappersföretag och kreditinstitut måste utföra till reglerande myndigheter inom EU. Då behöver alla företag som handlar med värdepapper en LEI-kod. Kravet gäller också juridiska personer för vilkas räkning ett värdepappersföretag har utfört en transaktion och för emittenter av finansiella instrument. 

Läs mer
 
Gemenskap och tävlingar i Polen
Teamkänsla i Sopot
 
För 2 år sedan gjorde Baker Tilly MLT en gemensam konferensresa till Prag, som blev väldigt uppskattad. Resan blev lyckad ur många aspekter, men främst för vi kom varandra ännu närmre än tidigare och gruppen stärktes något enormt. Denna känsla har dröjt sig kvar och gjort ett fint avtryck hos oss alla - och därför kände vi nu att vi gärna ville göra en ”favorit i repris" ...

Läs mer                                               
 
Siffror & Fakta
 
Aktuella siffror och fakta 
(öppnas i separat PDF-dokument)

 
 • Skatteskala 2017
 • Aktuella räntor
 • Basbelopp 2017
 • Traktamenten 2017
 • Kostförmåner 2017
 • Bilresor 2017
 • Bilförmån 2017
 • Representation 2017
 • Räntefördelning
 • Periodiseringsfond
 • Referensränta m.m.
Läs mer
Du kan även ladda ner appen Baker Tilly Sverige för att få många av dessa siffror i din mobil.