Våra bästa tips på en klimatsmart meny - Så jobbar vi med hållbarhet - Unik ärtförädling stannar i Bjuv
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Vegetarisk buffé och recept
Våra bästa recept för en
klimatsmart vegetarisk världsdag
 
 
Recept på Hot Hernandez burgare
Den 1 oktober är det Vegetariska Världsdagen. Det tycker vi är värt att uppmärksamma. Hållbarhet är ett av våra kärnvärden och vi är fast beslutna att ta vårt ansvar att driva utvecklingen mot en ännu grönare framtid. Vi vill hjälpa dig att göra klimatsmarta val. Vi tänker därför fortsätta utveckla vårt vegetariska utbud genom inspiration, ett bredare sortiment och klimatberäknade recept.
 

Ta mig till klimatberäknade vegetariska recept
Klimatsmart meny på Way Out West
 
 
Klimatsmart meny på Way out West
På världens största vegetariska musikfestival Way Out West i Göteborg var vi såklart med och erbjöd en klimatsmart meny. En av rätterna var Mexican Explosion med Veggiefärs i Tortillabröd. Denna rätt ger 0,8 kg CO2e*-utsläpp. Samma rätt med oxfärs ger 3,4 kg CO2e - alltså fyra gånger så  mycket!
Way Out West
 
*Koldioxidekvivalenter, eller CO2e, är ett mått på utsläpp av växthusgaser. Eftersom olika växthusgaser har olika stor påverkan på miljön räknas de om till koldioxidekvivalenter för att ge ett samlat och jämförbart värde.
Unik ärtförädling stannar i Findus regi och utökas!
 
 
Unik ärtförädling utökas
Det unika arbetet med utveckling av Findus nya ärtsorter - även kallat ärtförädling - som har bedrivits av Findus på Sellebergaområdet i Bjuv kommer att bli kvar i Findus regi. Förädlingsprogrammet utökas dessutom och Findus kommer framöver att hantera ärtförädlingen för hela Nomad Foods-gruppen i Europa.
Läs pressmeddelande
 
Du vet väl att du kan beställa material och få det hemskickat? Kokböcker och foldrar - allt detta och lite mer. Har du en fråga eller fundering? Vi finns till hands när du behöver hjälp.