Nu finns Spiltan Fonders halvårsrapport för 2017 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.
Juli, 2017
Halvårsrapport 2017
Bra första halvår 2017!
 
Halvårsrapport
Medvind och solsken – fortsatt låga räntor och positiva omvärldssignaler. Finansmarknaderna fortsatte att gå i optimismens tecken, vilket även syns i god utveckling för samtliga av våra fonder. Men liksom tidigare kvarstår stora utmaningar att bemästra både ekonomiskt och geopolitiskt. För oss som investerare är det därför viktigt att ta med oss vetskapen om att marknadens och investerarkollektivets risktagande ökat och fortsätter öka i den pågående ”jakten på avkastning”. Riskerna ökar i takt med stigande tillgångspriser och så länge riskinsikten (och därmed även risktoleransen) inte är ikapp risktagandet måste vi framöver tyvärr vara beredda på snabba kast och att det kan bli ”stökiga” perioder. Därför är det idag extra viktigt att se över sitt sparande - med våra fonder kan du själv enkelt välja risknivå på ditt sparande. 

De låga (och i Sverige negativa) styrräntorna ger både möjligheter och utmaningar för att kunna skapa avkastning. I denna miljö är det extra viktigt att verkligen göra sin ”hemläxa” vid val av bolag att investera i. För i grund och botten är det utvecklingen i de enskilda bolagen som de facto skapar avkastningen i våra fonder, det är viktigt att inte tappa bort den insikten och det gäller både på aktie- och räntemarknaden. Med det som utgångspunkt kan det därför vara tryggt att veta att vår investeringsfilosofi, vilken varit densamma sedan starten 2002, över tid har visat sig vara framgångsrik. ”Kvitton” för oss på detta är förutom över tid uppnådd avkastning, alla de utmärkelser vi erhållit både för vår aktie- och räntefondsförvaltning samt det stora intresse vi möter på sparandemarknaden!

Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss!

Halvårsrapport, 2017
På vår hemsida www.spiltanfonder.se kan du läsa fondernas rapporter för kvartal 2, 2017. Där kan du även läsa mer bland annat om vår investeringsfilosofi, hur vi ser på ansvarsfulla investeringar, fondernas olika riskklasser och hur du kan välja våra fonder i ditt PPM-sparande. Där finns även aktuella nyheter, blanketter mm. På hemsidan kan du även kan logga in och se ditt sparande!

Utmärkelser!
I början på året fick Spiltan Globalfond Investmentbolag pris som ”Läsarnas Favorit 2016” av Privata Affärer. Fonden är ett bra alternativ för alla som söker en Smart Global Indexfond och är en variant av vår redan populära och flerfaldigt prisbelönta Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Dessutom fick Spiltan Räntefond Sverige för andra året i rad utmärkelsen ”Bästa Räntefond 2016” av Fondmarknaden.se. Enkelt är effektivt!

Träffa oss på vår Sverigeturné
Sverigeturnén fortsätter. Vi reser mycket och deltar vid flera sparmässor och fondkvällar runt om i Sverige. Håll utkik på vår hemsida under Kalendarium så vet du när vi är på sparträff nära dig.
Tack för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss; tel: 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltan.se.
 
Med vänliga hälsningar och en önskan om en skön och solig sommar,

Erik Brändström
VD, Spiltan Fonder
 
Halvårsrapporter 2017
 
I denna halvårsrapport för 2017 kan du läsa mer om vår investeringsfilosofi, utvecklingen för samtliga av våra fonder och även om hur vi ser på ansvarsfulla investeringar, om att välja PPM-sparande och en intervju med vår fondförvaltare Pär Andersson. På vår hemsida kan du läsa mer om respektive fond. Saldobesked och kontrolluppgift skickas till alla direktsparare. Förutom aktuella nyheter, blanketter m.m. finns samtliga rapporter alltid tillgängliga på vår hemsida www.spiltanfonder.se där du även kan logga in och se ditt sparande!

För att läsa hela rapporten - klicka här!
Aktivt förvaltade aktiefonder:                                         Passivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
Aktiv förvaltning på riktigt!

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande!

Spiltan Aktiefond Småland:
Närinvesterat är klokt!

Spiltan Aktiefond Dalarna:
Närinvesterat är klokt!
 
Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
En smart indexfond!

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond!

Aktivt förvaltade räntefonder:
Spiltan Högräntefond:
Företagsobligationer i Norden

Spiltan Räntefond Sverige:
Korta räntepapper – mycket låg avgift!
 
Spiltan Globalfond Investmentbolag - Läsarnas Favorit 2016
Tidningen Privata Affärers läsare har röstat fram vår nystartade fond Spiltan Globalfond Investmentbolag till ”Läsarnas Favorit”. Vi på Spiltan Fonder är jätteglada och stolta att vi fått priset. Tidigare har vår andra passivt förvaltade Spiltan Aktiefond Investmentbolag, med inriktning på Sverige, fått samma pris tre gånger. I år kom den på ”andra plats” när Privata Affärers läsare röstade fram sin favorit. Tack alla som har röstat på  våra fonder och sparar hos oss!
<span style='opacity:0.4; font-style:italic;' class='loremipsum'>[Brödtext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam varius placerat sapien, ac pulvinar quam pellentesque vitae. <br/><br/>Sed nec placerat mauris. Phasellus quis arcu id sapien molestie tristique. Integer ultrices vehicula justo nec molestie. Pellentesque lobortis accumsan enim, quis commodo velit scelerisque at.]<br/></span>
Spiltan Räntefond Sverige - Årets Räntefond 2016
Fondmarknaden.se utser varje år årets bästa fonder inom olika fondkategorier. Den flerfaldigt prisbelönta fonden Spiltan Räntefond Sverige fick i år utmärkelsen ”Bästa Räntefond” för andra året i rad av Fondmarknaden.se.
Sverigeturnén fortsätter efter sommaren
 
Under våren har Spiltan Fonder varit ute på många kundevent runt om i landet. Bland annat har vi besökt Umeå, Sundsvall, Stockholm, Örebro, Helsingborg, Växjö, Vimmerby, Falun, Malmö, Gällivare och Kiruna.

Nu tar Sverigeturnén sommaruppehåll, men sätter igång igen efter sommaren. Bl.a. kommer vi till Göteborg i slutet på augusti. Kika i vårt kalendarium på hemsidan där vi konteunerligt lägger till nya datum och orter. Du är också välkommen att tipsa oss på orter du tycker att vi ska besöka. Maila oss på fonder@spiltan.se.

Klicka här för att se vårt kalendarium och vilka orter och datum vi har inbokade hittills.
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.