Glad Sommar!
 
Den svenska sommaren är här och allt är som det ska: solen skiner och Rafael Nadal vinner franska öppna. Här kommer terminens sista månadsbrev där vi sammanfattar det som har hänt senaste veckorna samt blickar framåt mot sommarens aktiviteter samt viktiga datum för starten av nästa termin. Som vanligt avslutar vi med ett litet ”tips från coachen”.
Vad har hänt?
 
Maj var en riktig läger-månad där 22 tävlingsjuniorer drog till Spanien för mycket tennis och härlig fysträning. Våra yngre spelare körde läger på den trevliga Långtora-anläggningen där 24 KLTK-juniorer fick spela mycket tennis samt träna på att ta eget ansvar samt bo borta från mamma och pappa.

Vi har haft avslutning för juniorverksamhetens terminer med sedvanliga aktiviteter samt prisutdelningar.

I samband med skolornas slut så har KLTK satt igång sina populära sommarläger där det tränas för fullt både förmiddag och eftermiddag samt svalkande dopp i poolen under lunchpausen. 

För tävlingsjuniorerna har det varit fullt upp med extra träning inför Båstadtennis. Under Båstadtennis var KLTK spelarna involverade i över 200 (!) matcher så det var bråda dagar för coacherna på plats. För rapport från Båstadtennis, LÄS HÄR.

Nu befinner sig en grupp tävlingsjuniorer i Ystad på vårt tävlingsläger som möjliggörs tack vare  vare våra vänner på Gotska. Sommaren är ju den perfekta tiden att hålla sig aktiv och man kan fylla dagarna med träning, matcher och annat skoj!
Vad kommer att hända?
 
Samarbetet med Gotska gör att våra tävlingsjuniorer även kan åka till Norrköping för att spela tävling i slutet av juli, detta följs upp av JSM-läger på KLTK som sedan mynnar ut i JSM i Båstad. En härlig period för alla ungdomar som älskar att tävla. Vi arrangerar också ett läger för våra yngre medlemmar på KLTK.

Under sommaren har alla spelare i Grundskolan fått spännande utmaningar av coach René. Hoppas barnen tar chansen att träna på sin ”grit” och kämpar med att slå sina rekord.

HEJA, HEJA! Säger vi till Isabella Svahn och Alva Norberg som kvalade in till Sverige-finalen i Next Generation Cup (tidigare Kalle Anka Cup) och kommer få representera Stockholm i Båstad.

Det riktiga startskottet för höstterminen är Junior-KM som spelas samma vecka träningsterminen startar, vecka 35. Fjolårets upplägg med anmälan på plats samt poolspelsmatcher kommer fortsätta i år vilket garanterar mycket tennis för alla deltagare samt tydliga speltider för deltagarna. Vi pushar som alltid lite extra för vår finaldag den tredje september där vi hoppas att vi får se så många par som möjligt på plats för GenerationsDubbeln där barnen antingen kan spela med mor/far, mor-farföräldrar eller syskon. Under dagen avgörs även finalerna i klasserna 12, 14 och 18-års samt minitennis-KM. Grillen går varm ute i parken så det blir en tennisfest för hela familjen.

Vi ses där!
Bra att veta
 
”Vill man bli bra på en idrott, träna på den idrotten. Vill man bli riktigt bra på en idrott, träna på flera idrotter.” Jag minns inte vem som sammanfattade den moderna idrottsforskningen på detta smarta sätt men jag kan inte nog lyfta fram betydelsen av att ge barnen och ungdomarna möjlighet till att få en bred idrottslig grund. Det är viktigt ur många olika perspektiv, allt från hälsa till elitprestation. Att möjliggöra roliga, lekfulla ingångar till olika idrotter är kanske en av de viktigaste uppgifterna i det moderna samhället för att säkerställa att barnen får en hälsosam livsstil. Om barnens associerar idrott och rörelse med glädje så får vi fler barn som vill röra mer på sig. Variation är en nyckelfaktor så försök möjliggöra flera idrotter/lekar för era barn i organiserad eller i spontan-form.

Tennis Stockholm har kört igång Magnus Gustafssons fantastiska ”Små Lirare”-projekt som försöker göra just detta, för mer info LÄS HÄR


Med sommarhälsningar,
Magnus Ennerberg