GLAD SOMMAR!
 

Hej och stort tack för en fin vårtermin! Gymnastikförbundet är det näst största specialförbundet när det kommer till utbildning. Under våren (1 januari till 30 juni) har vi tillsammans genomfört 344 utbildningar - och ni utbildare har träffat ca 5 000 deltagare! (Vi fortsätter växa och tror vi kommer slå nytt rekord i år igen!)

Vi, tillsammans med regionena, blickar redan framåt mot 2018 för att kunna ha en färdig, publicerad, plan för nästkommande år redan vid årsskiftet. Håll därför koll på mailen, regionerna kommer höra av sig framförallt mellan augusti och november för uppdrag. Kom ihåg att svara dem, även om svaret är att du inte kan. Det underlättar deras arbete.

Under augusti kommer vi höra av oss med personlig feedback, den numera traditionsenliga halvårsavstämningen.
Vi återkommer dessutom kring kompetensutveckling för året, som sker under kvartal fyra via webbinarium.


Och igen, ni är alltid varmt välkomna att kontakta oss, enklast via utbildning@gymnastik.se.
Varma hälsningar från Louise och Therese
 
Utbildningsrevidering
 
Vår utbildningsrevision har nu pågått i snart två år; först ca 6 månader med fokus på en ordentlig översyn. De senaste ca 18 månaderna har fokus varit kartläggning, hur det nya systemet ska se ut. Nu går vi in i fasen producera, för att sedan distribuera - och ni utbildare kommer få ta del av en tydlig plan. Vi har en dialog med SISU Idrottsböcker; som förlag och samarbetsparner för såväl produktion som distribution.

Vi kommer inte att kopiera deras samarbete med fotbollen - men ni kan kika in på hur ett exempel på portal kan se ut:

https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/fotboll/tranare/

Vi, tillsammans med projektledare Ulf Andersson,
vill rikta ett stort tack till alla er som varit med och
bidragit så här långt i projektet!
Utvärdering - nya rutiner
 
Vi har bett arrangören skicka ut utvärderingslänken innan utbildningstillfället.Vi vill också att ni utbildare har tillgång till utvärderingslänken (det är alltid samma länk att utgå från) – det är ju inte alla deltagare som fått mailet till sin egen mailkorg, beroende på vad den som anmält till utbildningen angett. Med den kanske ni eventuellt kan hitta 5-10 minuter sist på utbildningen, för deltagarna att svara på utvärderingen direkt i sin telefon. Eller, åtminstone påminna deltagarna om att svara på utvärderingen – och säkerställa att de har länken.

Ny länk för HT17 (juli-december): http://tinyurl.com/yc58mpbc

Ursprungslänken är: https://response.questback.com/gymnastikfrbundetst/x3eufijvzw
- men den översta är en förkortad URL som är lite smidigare att skriva upp på t ex ett blädderblock
 
Ny hemsida & ny grafisk profil
 
Inom kort lanseras Gymnastikförbundets nya hemsida - där också vår nya grafiska profil syns.

Planerad release är slutet av juni/början av juli - www.gymnastik.se (men inte alla de regionala sidorna i första vändan).

Surfa gärna in på webben i sommar för att kika! Vi tror och hoppas den är mer tilltalande och användarvänlig, inklusive utbildningssidan med utbildningssök och information. 
Ny distributör
 
Sedan januari använder Gymnastikförbundet distributören Tryckservice till alla våra material; både utbildningsmaterial och det som säljs via Gymnastikbutiken. Vi hoppas ni upplever en förbättring kring leveranssäkeheten inför utbildning, att ni alltid har korrekt material på plats när utbildningen börjar.

Gymnastikforum
Vi hoppas träffa många av er på Gymnastikforum som genomförs den 6-8 oktober på Friens i Stockholm. Inbjudan och program kommer inom kort på www.gymnastik.se.

 
Sjukvårdsväska
 
Alla utbildare har under våren fått en liten sjukvårdsväska hemskickad i brevlådan. Denna ska tas med vid varje utbildningstillfälle, som komplement till den ordinarie sjukvårdsutrustning arrangören ska stå för. Detta för att säkra att det alltid finns sjukvårdsutrustning tillhands om olyckan skulle vara framme. Behöver du påfyllning i din väska, maila utbildning@gymnastik.se.

Uppdaterad checklista
En uppdaterad lathund/checklista finns nu i Dropbox!
 
 
Utbildningsmaterial
 
Allt utbildningsmaterial vi har till respektive utbildning finns fortsatt i Dropbox - här ska alltid den senaste versionen finnas. Här finns också mappar med generell information; som artikellista, lathund och checklista. Vi bad förra året om återkoppling, det gäller såklart löpande; om det är något som inte stämmer, saknas, inte används eller liknande.

Obs! Underlag för examination - d v s prov, facit mm finns i en egen mapp. För att få tillgång till detta tilldelar vi dig en specifik behörighet för de utbildningar du håller i, vänligen maila utbildning@gymnastik.se, märk ämnesraden med Dropbox, tack!

www.dropbox.com Inlogg: utbildaregymnastik@gmail.com Lösen: svenskgymnastik


 
 
 
Therese's sommar-topp-tre!
Sommarkvällar efter jobbet hänger jag helst på min härliga balkong, fylld med blommor och odlingar! Höjden av vardagslyx är att kunna plocka in bär, örter och grönsaker till kvällens middag. Min semester tillbringar jag gärna i Torekov, klädd i morgonrock på badbryggan! Mitt bästa grilltips är halloumiburgare med avokadosalsa och majskolv.

Louise's sommar-topp-tre
Min favoritplats för svensk sommar är Kungshamn/Smögen, jag älskar salta, friska bad! Jag tillbringar mest ledig tid med renovering av sommarstugan i Finnerödja - här känner jag mig nästan som Ernst när jag pysslar med allt ifrån inredning till att lägga nya tak och golv, klippa gräs och plantera frön. Som i jordgubbsdalen Finnerödja, kom ihåg att passa på att frossa i de söta, röda gubbarna nu när de är som bäst!
 
 
Till sist...

..den blomstertid nu kommer!
Ha en riktigt trevlig sommar!