Gröna Bilisters nyhetsbrev
 
 
Gröna Bilister anordnar seminarium i Almedalen - ses vi där?

Årets Almedalsvecka närmar sig! Gröna Bilister kommer som vanligt vara på plats för att fråga ut våra politiker om hur omställningsarbetet av transportsektorn går och driva våra frågor om beteendet, bränslet och bilen. 

Vi anordnar tre seminarier den 6 juli på Cramérgatan 3, Campus Gotland sal B22. Välkommen! 

Läs mer om våra seminarium:
Är regeringen på rätt väg med miljömärkning av drivmedel?
Kan morgondagens mobilitet ge nya affärsmodeller?
För att nå målet krävs förändringar av vårt beteende
Det här är Gröna Bilisters styrelse 2017!

Under Gröna Bilisters årsmöte i Gamla Stan i Stockholm diskuterades vägen framåt för en förening som under 2016 upplevt mycket medgång från politiken. Johanna Grant blev omvald och fortsätter för fjärde året i rad som ordförande. Vi välkomnar också Alfred Andersson som ny ledamot. Totalt sju ledarmöter ska framöver driva Gröna Bilisters fokusområden Beteendet, Bränslet och Bilen för att bidra till en hållbar omställning av transportsektorn.

Pressmeddelande om nya styrelsen
 
 
Laddgatan, elbilens ny skyltfönster?


Gröna Bilister deltog på invigningen av Stockholms första laddgata för elbilar. Johanna Grant berättar vilka utmaningar elbilar står inför idag samt vad laddgator kan bidra med för att överbrygga dessa. 


Läs hela bloggen
Tankar om Energimyndighetens utredning gällande miljöinformation om drivmedel

Gröna Bilisters styrelseledamot Per Östborn har läst den nya utredningen om hållbarhetsdeklaration av drivmedel. Han lyfter fram det positiva, men tar även upp saker som bör förtydligas eller förändras i Energimyndighetens förslag.

Läs hela bloggen
 
Tester av bilar och andra färdmedel


Du har väl inte missat våra miljöfokuserade färdmedelstester? Vi har ambitionen att testa alla miljöbilar på marknaden.  Vi testar även alternativ till den egna bilen: elcyklar, kollektivtrafiklösningar, samåkningssystem, cykelvägnät. Nu senast Sunfleet bilpool.

Läs testet om Sunfleet
Gordon Strömfelt, Gröna Bilisters elbilsexpert, blir intervjuad i TV4

Gröna Bilister välkomnar förslaget om en fullskalig testanläggning för forskning om, och utveckling av, eldrivna fordon. Sverige ska få ett nationellt testcentrum för elfordon för att snabba på elektrifieringen inom fordonsindustrin. 


Se hela inslaget 
 
Ny rapport spår fossilbilens död redan om åtta år

Redan om åtta år kan bilar med förbränningsmotorer vara döda. När världen ställer om till elbilar kan konsekvenserna bli förödande för städer, människor, företag och länder. Den slutsatsen dras i en ny uppmärksammad rapport. 

 
Nya bilar minskade med 9,7 procent i april, men inte för att vi köper färre bilar

Nedgången kan förklaras med kalendereffekten, då april detta år hade tre färre registreringsdagar än april 2016. Andelen miljöbilar är 1,7 procent lägre än samma tid föregående år. Detta enligt Trafikanalys officiella månadsstatistik över nyregistrerade fordon.

Se hela statistiken 
 
Elbilspoolen Move About erbjuder Gröna Bilisters medlemmar förmånlig medlemsrabatt!

Du vet väl att du som är medlem hos Gröna Bilister kan förflytta dig ännu mer hållbart via elbilspoolen Move About? Som medlem i Gröna Bilister kan vi erbjuda dig de 3 första månaderna i Move About kostnadsfritt och därefter halva priset på bilpoolsmedlemskapet. Och det slutar inte här...

Läs mer och ta del av erbjudandet
Alfred Andersson ny ledamot i Gröna Bilisters styrelse 

Välkommen till Gröna Bilister Alfred Andersson, som blev nyvald styrelseledamot under Gröna Bilisters årsmöte den 10 maj! -När det gäller klimatfrågan är transportsektorn den tuffaste nöten att knäcka och jag ser fram emot att få verka i en förening som aktivt jobbar med att påskynda omställningen till fossilfrihet.

Läs mer om våra styrelsemedlemmar
 

Ju fler vi är desto roligare blir det!

Gröna Bilister behöver din hjälp att värva nya medlemmar. Ju fler vi är desto större potential har vi att nå fram med vårt budskap om att transportsystemet måste anpassas till planetens gränser, med människan i fokus. Vi är evigt tacksamma för ditt stöd och hoppas du vill uppmuntra familj, vänner och bekanta att bli medlem hos oss!

Värva en medlem till Gröna Bilister 
 
 

 
Följ oss i sociala medier 
 Följ              Följ             Följ