Nackas vuxenutbildning skapar nya möjligheter
 
Nacka kommun har ett brett utbud av vuxenutbildningar och eleverna i Nacka är generellt sett mer nöjda med sin utbildning än elever i andra kommuner. En av dem som tagit steget till en ny utbildning är Ormingebon Rose-Marie Johansson, Rosie, som läser till undersköterska vid en av Nacka kommuns vuxenutbildningar.

Läs hela artikeln här.
 
Läkaren Zaid lärde sig svenska rekordsnabbt
 
Zaid Bajilan kom till Sverige från Irak för snart två år sedan. I Irak arbetade han som läkare, men när oroligheterna i hemlandet blev för svåra flydde han och hans fru till Sverige. För Zaid var det viktigt att lära sig svenska så snabbt som möjligt för att kunna komplettera sin utbildning och få svensk läkarlegitimation.

Läs hela artikeln här.
Arbete direkt efter vuxenutbildning
 
Vuxenutbildning är en del av Nackas kundval. Det innebär att du själv väljer den anordnare som du tycker passar bäst. I stort sätt alla Nackabor som söker vuxenutbildning får sin ansökan beviljad, vilket är unikt för Nacka kommun. En av dem är Amanda Sandholm från Saltsjö-Boo. Hon har studerat till undersköterska i psykiatri och fick jobb direkt efter sin utbildning.

Läs mer här!
Skratt och prat om livet
 
Ksenia Obozenko och Sofia Barré träffas en gång i veckan på Svenska med baby tillsammans med andra nyblivna föräldrar. Där sjunger de tillsammans och pratar om barnen, familjen, kulturella likheter och olikheter.

Läs artikeln och se en kort film här!
Entreprenörshubbens terminsavslutning
 
Entreprenörshubben startade 2016 för att hjälpa dem som vill starta företag att komma igång. Sedan starten har ett tjugotal företag registrerats. I maj 2017 hade entreprenörerna utställning där de berättade mer om sina företag och vilka idéer de har.

Se en kort film från avslutningen.