Hej Julia Ceesay – vikarierande idrottskonsulent
 
Rekryteringen av en vikarierande idrottskonsulent till Gymnastikförbundet Öst blev klar under våren. Julia Ceesay är namnet som förstärker organisationen och är väl förtrogen med Svensk Gymnastik både på träningsgolvet och i styrelserummet. Julia kommer närmast från ett arbete på en advokatbyrå som Legal Assistant, men det är för gymnastiken hon brinner säger hon själv.

Mer om Julia Ceesay
 
Idrottens dag i Almedalen den 5 juli
 
Idrottens dag i Almedalen, 5 juli, är på många sätt ett evenemang i två delar. Det är fullt av liv bland på prova på-aktiviteterna där alla barn får chansen att hitta sin idrott. I den Ideella trädgården bjuder Riksidrottsförbundet in organisationer, politiker och idrottsprofiler för att diskutera förutsättningarna för idrott i Sverige - och vikten av en levande idrott för samhället.

Gymnastikförbundet Öst tillsammans med Visbygymnasterna finns givetvis på plats i år igen med en mängd roliga prova-på aktiviteter så som parkour, tricking, truppgymnastik, artistisk gymnastik och bamsegympa.

Kom gärna och besök oss i Almedalen den 5 juli mellan klockan 10:00-15:30.
 
Efteranmälan till sommarkurser senast 11 juni
 
Vi öppnar nu upp ett antal gruppträningsutbildningar för efteranmälan. Om du som ledare är intresserad av att gå någon av våra utbildningar önskar vi din anmälan senast söndagen den 11 juni. Därefter kommer det ej att finnas möjlighet till efteranmälan.

Till efteranmälan
 
Mötesplatsen "Ny som förening i GF Öst"  flyttas till hösten 2017
 
GF Öst meddelade i tidigare nyhetsbrev att en träff för nya föreningar skulle genomföras den 31 maj, men denna mötesplats kommer att flyttas till september 2017 istället. Alla nya föreningar under 2016 och 2017 kommer att få en inbjudan från regionen med mer information om det kommande tillfället inför terminsuppstarten.
 
Viktig helg för Svensk Gymnastik
 
Under helgen har Riksidrottsmötet genomförts i Karlstad. Under Riksidrottsmötet (RIM) samlas alla idrottsförbund och bestämmer villkoren för Svensk Idrott och vår gemensamma väg framåt. Etisk kod, idrottsombudsman, regelverk för etiska/ledarskapsfrågor, preskriptionstid, jämställdhet, strategi 2025, utdelning av förtjänsttecken samt personval har avhandlats under helgen.

Många beslut under RIM 2017
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2017
 
Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande utbildningar kommer att tillkomma under året. Observera att det är högt tryck på vissa utbildningar, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats. Säkerställ även att ni går utbildningarna i rätt ordning för att ha giltiga licenser.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 juli 2017.