Hej!

Sommaren står för dörren. Vi har flyttat ut till Skeppsholmsstudion med vår nyproduktion »Parveln«, firar priser och planerar för sommarens väckelsemöte i intimt storformat. Hoppas vi ses på någon av våra publika arrangemang! 

Glad sommar!
MHS & Parveln bjuder in!
 
»Parveln« är en föreställning om litteraturkritikern, essäisten och översättaren Klara Johanson/K.J. (1875 – 1948). Föreställningen har urpremiär den 15 september på Fri Scen Kulturhuset Stadsteatern. »Parveln« lyfter fram en otroligt inspirerande doldis, en ordkonstnär och feminist – en person som du inte vill gå miste om! 

Läs mer om »Parveln« HÄR.

Fram till premiären kommer Malin Hellkvist Sellén/MHS och teamet bjuda in till »Öppen studio« där du som publik har chansen att på olika sätt följa arbetet med skapandeprocessen.
 
31 maj kl 19.00 - 21.00 Öppen studio!
Kom och ta del av hur vi arbetar med föreställningen, bekanta dig med arbetsgruppen och lär känna Klara Johanson. Det blir högläsning ur K.J.´s egna texter och något litet material ute på golvet utlovas också. 

15 juni 19.00 - 22.00 Öppen studio och sommarskål!
Vi har vid det här laget repeterat en månad och vill pröva material som vi arbetat med inför publik. Det blir text, dans och sång. Efter repetitionen hänger vi kvar i studion och skålar in sommaren. 

ANMÄL DIG TILL: info@malinhellkvistsellen.se

Arrangemangen är kostnadsfria. Inga förkundskaper krävs. Vi bjuder på fika. Bar till självkostnadspris.

Skeppsholmsstudion ligger på fjärde våningen. Hiss och stortoa finns. Adressen är Slupskjulsvägen 34 på Skeppsholmen i Stockholm.

Varmt välkommen!

FB event

PARVELN
IDÉ/MANUS/KOREOGRAFI/REGI Malin Hellkvist Sellén
SKÅDESPELARE Andrea Björkholm
KOSTYMDESIGN Elin Hallberg
MASKÖR Rebecca Afzelius
KOMPOSITÖR Sara Lundén
DRAMATURG & ASSISTENT Malin Holgersson
LJUSDESIGN Hannele Philipson
RESEARCH Malin Hellkvist Sellén & Malin Holgersson
PRODUKTIONSLEDARE Anne Koutonen
PRODUKTION Malin Hellkvist Sellén
»Parveln« produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad & Konstnärsnämnden.

»Parveln« på Fri Scen Kulturhuset Stadsteaterns hemsida
Biljetterna är släppta!
 
Biljetterna är släppta till »Parveln« på Fri Scen Kulturhuset Stadsteatern 15 - 30 september 2017! Passa på att boka dina biljetter HÄR!
Veckans K.J.
 
Bekanta dig med Klara Johanson! Varje onsdag fram till premiären av »Parveln« presenteras ett citat under rubriken »Veckans K.J.« på MHS hemsida, Facebook och Instagram. Bilden ovan är den första »Veckans K.J.« som presenterades den 17:e maj och dessa rader K.J. skrev i sin dagbok 1923. 
Missionären på Parkteatern & West Pride
 
I sommar kommer »Missionären« göra två unika spelningar på Parkteaterns scen Under Eken ute på Djurgården i Stockholm. Den intima föreställningen som vanligtvis spelas för 35 personer åt gången gör nu väckelseformen i storformat 12 - 13 juli. Vi hoppas på soliga kvällar och ser fram emot lovsång och lesbisk väckelse i det gröna. 

»Missionären« på Parkteatern FB event.

Kom ihåg att den 8:e juni spelar »Missionären« på Stora Teatern under West Pride i Göteborg. Läs mer HÄR.
Dubbla priser till MHS 
 
Förra veckan huserade MHS och »Missionären« på Scenkonstbiennalen i ett vackert och soligt Norrköping. Vi hade glädjen att spela tio utsålda föreställningar på Arbetets museum. Det är fantastiskt roligt att intresset för vår lesbiska väckelsehistoria är så starkt! 
 
Scenkonstbiennalen avslutades med fest och det blev en riktig baluns för MHS och »Missionären« som tilldelades både Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris och Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris!

Motiveringarna lyder: 

Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris för 2016 tilldelas Malin Hellkvist Sellén som i mer än ett decennium har borrat i laddade ämnen som kulturell status, genusfrågor och kroppspolitik. Hennes iscensättningar är också hennes arbetsmetod, en öppen prövning av koreografi och dans även som ett samtal – om allt från »Kung Kristina« till queer dansbandskultur och hur kristen tro konstrueras och tolkas. Det är ofta både djärvt och med en humoristisk skruv, inte minst 2016 års »Missionären«. Uppsättningens form, ett slags väckelsemöte, involverar publiken i en upplevelse som talar till både kropp och hjärna.

2016 års IRIS-pris går till Malin Hellkvist Sellén för en regi som lyckats göra det komplexa självklart och det utmanande inkluderande. I föreställningen »Missionären« utforskar hon lesbiska relationer inom den frikyrkliga väckelserörelsen under tidigt 1900-tal. I sin kongeniala iscensättning av ett eget forskningsarbete lyfter MHS detta ämne till något både berörande och tänkvärt, som involverar åskådarna på djupet. Trots sin enkla, minimalistiska och rena form är föreställningen köttslig och frustande av känslor och kroppar. Det konsekventa och i flera betydelser obönhörliga gestaltandet lyfter och väcker frågan om vilka oupptäckta och tabubelagda områden i vår samtid vi ännu inte kunnat eller vågat närma oss.
 
Scenkonstbiennalen intervjuade MHS om »Missionären« - läs HÄR.
Malin Hellkvist Sellén
 
Malin Hellkvist Sellén/MHS arbetar som koreograf med bas i Stockholm. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik och processerna startar nästan alltid i behovet av ett samtal med sig själv, de medverkande, en samtida danskontext, historien, publiken men framförallt med allmänheten. Med sitt arbete omformulerar MHS gränserna för vad som är möjligt och monterar ner trösklarna till koreografins rum. Bland hennes tidigare verk kan nämnas »Jag minns dig som du var då« (2014), »"pågående"» (2012), »Rosa löften« (2008) och »Bättre folk« (2006).

MHS verksamhet stöds av Kulturrådet, Stockholms Stad, Svenska Kyrkans Kulturstipendium & Konstnärsnämnden.

Bild: »Veckans K.J.« - Dessa rader K.J. skrev i sin dagbok 1923.
Grafisk form: Sepidar Hosseini