Jämnt fördelad tilluft i idrottshallar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
ACP underhållsfria dysdon i idrottshallar
 
Automatisk hämtning av bilder från Internet stoppas för att skydda din integritet, cookies används. Bildvisning/klick innebär samtycke till detta.
Alingsås Arena
Alingsås Arena har två ringar av dysdon där ring 1 ger ett grundflöde på 11.000 l/s, Ring 2 har variabelt flöde från
5.500 l/s till 11.000 l/s vid forcering. Ring 2 har dubbel upphängning för bibehållen form vid lågflöde.

Båda ringar är utförda i samma dimension, från Ø1.000 mm till Ø630 mm. Ring 1 har en total längd på 109 m och Ring 2 är 128 m lång.

Lugnets Ishall i Falun har också variabla flöden med totalt 13.600 l/s fördelat på ca 2.700 dysor. Systemet består av en ring runt arenan för inblåsning mot publiken samt ett don med avfuktad luft mitt i taknocken för att förhindra kondensbildning i taket.
Lugnets Ishall, Falun
Sundsta Idrottshall, Karlstad
Sundsta idrottshall har 2 st dysdon Ø800 mm som är 35 m långa, där ett av donen i mitten av lokalen har symmetrisk spridningsbild och det andra är anpassat för bästa klimat för åskådarna på läktaren. Donen har sammanlagt ca 1.500 st Ø24 mm dysor. 

Victoriastadion i Lund är hem till en av de största tennisklubbarna i Sverige, Allmänna Tennisklubben Lund. Förutom tennis spelar de badminton, squash, padel och bordtennis.

Med totalt 309 m dysdon och luft fördelat på ca 2.000 st
Ø24 mm dysor sprids luften helt jämnt över 9 tennisbanor och 18 st badmintonbanor. Lufthastigheten är under 0,15 m/s i hela lokalen och temperaturskillnaden mellan golv och tak är mindre än 1°C.

Se exempel på fler sporthallar på vår hemsida.
Victoriastadion, Lund
Victoriastadion, Lund
Klicka här för att se våra röktester med dysdon