Månadsbrev april
 
Vi är redan inne i maj och såväl skolavslutningar som Franska Öppna närmar sig. Här kommer en snabb genomgång av det som hände i april och vad som kommer hända i maj samt ett litet avslutande tips från coachen.
Vad har hänt i april?
 
April inleddes med finalerna i Lag-SM för 18-åringar, både killarna och tjejernas finaler spelades på KLTK och efter finalsegrar mot Falkenberg och Fair Play TK kunde KLTK titulera sig svenska lagmästare 2017 för både killar och tjejer.

Under påsken spelades JSM i individuellt format på GLTK i 16 och 14-års-klassen. LÄS MER för fullständig rapport. Vi hade tre spelare som alla slog ”personligt rekord” i singelklasserna och fick med sig medaljer hem: Anna Leijon, Jan Koupil och Leo Borg.

Det genomfördes ett läger på KLTK under påsken för våra yngre deltagare som passade på att fylla dagarna med tennis, idrott och social gemenskap.

Vi arrangerade vårt provspel där barn som vill börja spela tennis på KLTK kommer på besök, mer än 120 barn i åldrarna 6-9 år var på plats och det är kul att det är stort tryck att komma in på KLTK samtidigt som det alltid är tråkigt att vi inte kan ta emot alla.

Coacherna Aftab, Jocke och Magnus var ute med vår minibuss och visade tennis på idrottslektioner i vårt Red Line-projekt.
Vad kommer att hända i maj?
 
För tävlingsjuniorerna fortsätter grustävlingarna, bland annat Next Generation Cup, tidigare Kalle Anka Cup har sitt regionskval i Stockholm där spelarna kämpar för att nå Båstadsfinalen.

Tävlingsjuniorerna har även ett träningsläger i Spanien att se fram emot samt våra yngre juniorer kommer ha läger på den fantastiska Långtora-anläggningen!

Fredagsspelet rullar vidare där barnen får möjlighet att spela spelet och träna på att räkna. Vi ser detta som en mycket viktig del i en spelares utveckling och vill därför påminna om att det är en föräldrafri aktivitet på banan. Det är ok om det blir lite fel när barnen räknar eller dömer, det är inte Wimbledon, det viktiga är att barnen tar sina första steg mot att lära sig bli självständiga på en tennisbana.

31 maj är sista dagen med ordinarie träning i KLTK:s juniorverksamhet. Den 1 juni är det därmed stor avslutning för alla juniorer som varit med i verksamheten! Drop-in mellan klockan 16-18 där det kommer spelas olika varianter av tennis, utmaningar och lekar, vi ses där!
Bra att veta
 
Junior-KM avgörs som start av höstterminen under vecka 35 men redan nu har de första matcherna i de prestigefyllda 18-års klasserna ”Labbes Trofé” börjat spelas. KM avslutas med en härlig tennisdag för hela familjen den 3 september, för ytterligare information om upplägget LÄS HÄR.


//Magnus Ennerberg