Sommarkurser 2017 på Lillsved
 
Vill Du utbilda dig till gruppträningsinstruktör? Nu erbjuder vi återigen våra populära sommarkurser på Lillsved idrottsfolkhögskola under perioden 26 juni till 7 juli (samt ett baskurspaket för barn och ungdomsledare den 2-4 juni). Du är därmed varmt välkommen till härliga Lillsved i sommar och vi önskar din anmälan senast den 28 maj.

Här hittar du de utbildningar vi erbjuder tillsammans med anmälan
 
"Ny som förening" – en ny mötesplattform för nya föreningar i Gymnastikförbundet Öst
 
Den 31 maj introducerar vi på GF Östs kansli en ny mötesplats – ”Ny som förening”. Till denna träff kommer vi att bjuda in er föreningar som begärt och beviljats inträde i Gymnastikförbundet under åren 2016 och 2017. Under träffen vill vi välkomna er och delge matnyttig information för att ge bästa möjliga start och fortsättning på er resa som förening i Gymnastikförbundet Öst och inom Svensk Gymnastik.

Redan nu ber vi er att boka in datumet den 31 maj, klockan 18:00-21:00.
Vi kommer att återkomma till berörda föreningar inom kort med mer information och med en formell inbjudan.
 
 
Barn måste få öva sin motorik – bygg fler hallar
 
Gymnastik är en idrott med låga trösklar. Många skulle kunna träna gymnastik och öva upp sin motorik, om bara möjligheterna fanns. Men på grund av brist på lämpliga idrottshallar växer i stället köerna, skriver Anna Iwarsson och Johan Fyrberg, Gymnastikförbundet.

Läs hela artikeln här
 
1 av 5 barn känner för stor press från tränare, förälder eller annan vuxen.
Hur kan du som vuxen stötta barn som idrottar utan att sätta för stor press?

Se filmen producerad av Stockholmsidrotten
 
Play movie
 
Är ni säkra på att era medlemmars kontaktinformation i IdrottOnline stämmer?
 
Vi saknar eller har nämligen fel kontaktuppgifter till ett flertal av era ledare. När vi skickar ut kallelse innan en utbildning och intyg efter en utbildning har vi märkt att ett flertal mailadresser inte stämmer eller saknas helt. Vi önskar att ni som förening ser över detta och uppdaterar era medlemmars kontaktinformation genom att logga in på IdrottOnline så snart ni har möjlighet, gärna innan sommaren. Det underlättar vårt arbete samtidigt som det garanterar att rätt information når rätt person.
 
Gymnastikförbundet Östs utbildningar 2017
 
Nedan ser ni vårt planerade grundutbud, varpå kompletterande utbildningar kommer att tillkomma under året. Observera att det är högt tryck på vissa utbildningar, så planera ert utbildningsbehov i god tid för att garanteras en plats. Säkerställ även att ni går utbildningarna i rätt ordning för att ha giltiga licenser.

Till anmälan och Gymnastikförbundets Östs kurser
 
Gymnastikförbundet lanserar ny hemsida inom kort
 
Gymnastikförbundet tillsammans med dess regioner är nu i processen med att utarbeta en ny hemsida som kommer att lanseras till sommaren. I samband med detta vill vi informera om att det i den nuvarande hemsidestrukturen kan saknas lite information och kommer inte uppdateras lika flitigt förrän vi är inne i det nya formatet. Tillika kommer den nya hemsidan att uppdateras med information succesivt när den lanserats.

Om du saknar eller inte hittar en viss typ av information är du välkommen att kontakta GF Östs kansli för hjälp.
 
Nu lanserar Svensk Gymnastik pausgympa!
 
Svensk Gymnastik har bestämt sig, vi vill vara med och bidra till att fler tar rörelsepauser under arbetsdagen. Gymnastikförbundet lanserar nu fem filmer med pausgympa och vi uppmanar dig att prova redan idag. Varför inte uppmuntra eller utmana kollegor eller vänner? I en stillasittande vardag är det viktigare än någonsin att ta rörelsepauser. Våra filmer är till för att du, snabbt och enkelt, ska kunna ta en rörelsepaus i vardagen.

Klicka på den här länken för att läsa mer om varför pausgympa är viktigt för dig och för att se filmerna.
 
Nästa nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Öst skickas ut den 1 juni 2017.