Frukostmöte gbg, ny medarbetare, skyddade databaser, tillägg, referens, tips & trix
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lyckat frukostmöte i Göteborg
 
I början av maj bjöd vi in på frukostmöte. Vi visade intressanta nyheter i Pyramid 4 och berättade hur man som kund kan förbereda sig inför uppgradering.

Det blev en lyckad morgonstund och inte minst en möjlighet för oss på KR System att lära känna våra kunder lite extra!
Nytt frukostmöte i Göteborg den 1 september
 
Flera Pyramidanvändare har hört av sig med önskemål om ett till frukostmöte då de inte hade möjlighet att komma denna gången, så vi har satt in ett extra tillfälle! 

Varmt Välkomna till KR System i Göteborg den 1 september!

Tema: Nyheter i Pyramid 4 och förberedelser inför uppgradering.
Tid: 8.30 - 10.30
Plats: Stora Åvägen 19A, 436 34  Askim

Anmäl dig på vår hemsida>>

 
Vi välkomnar Sandra till vårt Malmökontor!
 
Sandra Svantesson är 28 år och kommer närmast från Unikum Datasystem AB. Där har hon arbetat med support av affärssystemet Pyramid, huvudområdena kund- och leverantörsreskontra, redovisning, projekt, CRM/Säljstöd och E-handel. En annan del av arbetet har varit att löpande uppdatera Pyramids hjälpdokument, göra utskick samt uppdatera Unikums hemsida i samband med lansering av nya versioner och servicepack.
 
Sandras stora fritidsintresse är bowling som hon spelat sedan åtta års ålder. Efter tio år i damernas elitserie med ett SM-silver som största merit spelar hon sedan hösten 2014 i herrallsvenskan. På den individuella meritlistan väger hennes två SM-guld och hennes JEM-brons tyngst. Det är inte många helger under säsongen (sep-juni) som inte innefattar antingen ligamatch eller tävling. När hon inte står på bowlingbanan umgås hon gärna med vänner och familj.

Med Sandras stora erfarenhet av Pyramid och sitt glada sätt kommer hon att passa perfekt in hos oss på KR System som verksamhetskonsult.

Varmt välkommen!

 
Skyddade databaser
 
Från och med Pyramid version 3.42 servicepack 8 samt Pyramid 4 servicepack 2 kan man installera PBS Security Service – en tjänst som hanterar skrivning till de kataloger man väljer att skydda. Idag skriver användarna allt utom BTR-filer till dessa kataloger.                                                                                           
Detta innebär att användarna ej längre behöver ha skrivrättigheter i Pyramid vilket gör att man skyddar transaktionerna vid en eventuell attack av virus/ransomware/trojaner såsom exempelvis Cryptolocker.
 
Vi rekommenderar att man gör dessa ändringar som kräver justering i inställningarna i både Pyramid samt på servernivå gällande rättigheter.
 
Kontakta gärna KR System för rådgivning kring detta.

 
Tillägg 03 till 4.12A Servicepack 02
 
Tillägget berör följande:
• CRM/Säljstöd
• e-line
• Företagsupplysning
• Giroutbetalning
• Order/Lager/Inköp
• Phone Edition
• Projekt
• Serienummer

Servicepackdokumentation >>
 

 
”En komplett backofficeplattform” 
 
Rebecca Körkkö (tv)
Försäljningschef

Johanna Larsson (th)
Ekonomichef

På elmarknaden sticker Stockholms Elbolag ut genom att inte bara erbjuda låga priser utan även förenkla kundernas hantering av samtliga energikostnader. Elkostnader och nätkostnader samfaktureras och företag som har flera anläggningar kan samla alla kostnader på en faktura oavsett val av energileverantör på de olika enheterna. Kunder kan även välja Stockholms Elbolag som energileverantör och får då 100% miljövänlig och 100% svensk el till ett lågt pris.
 
Att hantera tusentals företags kund- och leverantörsreskontra i en och samma administrativa plattform ställer förstås krav på systemet. Stockholms Elbolag tog hjälp av Commerz för att utveckla en digital kundportal på webben och av KR System/Pyramid för att redan från start få en komplett backoffice-plattform med reskontra och dessutom fakturatolkning med KR Systems produkt "My Invoice Buddy". 

Styrkan i fakturaplattformen och Pyramid är integrationsmöjligheterna kombinerat med att respektive system är riktigt bra på sin sak. För en modern leverantör på en snabb marknad bådar det gott för framtiden.

”Tack vare samarbetet med KR System är Stockholms Elbolag det första och enda elbolaget i Sverige som erbjuder svenska elkunder en enda faktura med både elnät och elhandel. Detta oavsett var i Sverige personen eller företaget befinner sig. Om kunden har mer än en anläggning eller adress, så samlas även dessa på samma faktura. Denna fakturafunktion har varit på tal i elbranschen i decennier men det är först nu med hjälp av KR System som vi lyckats som första elbolag. Detta ger våra kunder tidsbesparing, pengabesparing samt minskar belastningen på miljön."  - säger Rebecca och Johanna

 
Vill du och ditt företag också förenkla era inköp av billig och miljövänlig el? 
 

 
Månadens Pyramidtips
 
Play movie
Skriv ut en grupperad och snygg lista från en studio
(fungerar på samma sätt i Pyramid 4)