Grattis till Årets Företagare Eva och Calle på JaBaDaBaDo!
 
Eva och Calle Eliasson startade företaget JaBaDaBaDo i liten skala 1993 och idag är det ett framgångsrikt företag som säljer egendesignade leksaker och inredningsdetaljer i hela Skandinavien och i stora delar av Europa.

Under en företagarlunch som arrangerades av Landskrona stad fick Eva och Calle ta emot den eftertraktade utmärkelsen av organisationen Företagarna.

Läs en intervju med Eva och Calle
Save the date -
Näringslivsgala 17 mars
 
Landskronas näringsliv blomstrar tack vare alla er företagare. Lördagen den 17 mars blir en kväll fylld av gastronomi, underhållning och prisutdelning när Landskrona Näringslivsgala går av stapeln på Örenäs Slott.

Boka in datumet redan nu. Mer information kommer. 
Nominera Årets Företagare
 
Från och med 2018 kommer utmärkelsen Årets Företagare bli ett av de priser som delas ut i samband med Landskrona Näringslivsgala i mars. Därför är det redan nu dags att nominera den du tycker har lyckats extra bra som företagare i Landskrona. 

Här hittar du mer information om utmärkelsen och hur du nominerar.
Foto: UNITI Sweden AB (publ)
Vi hälsar elbilstillverkaren Uniti välkommen till Landskrona!
 
Förra veckan lanserade Uniti sin lätta elbil i den nya produktionsanläggningen i Landskrona. Ett par tusen svenska och internationella gäster deltog i evenemanget i före detta Thorn Lightings lokaler, numera kallat Ljuspunkten.

-Landskrona, som är en del av Greater Copenhagen, är en ideal plats för tillverkning och montering av våra produkter. Det är uppenbart att Landskrona stad har ambitiösa planer på att bli ett centrum för ny teknik i regionen och staden har alla resurser på plats för att åstadkomma detta, säger Lewis Horne som är VD för Uniti (i en intervju i tidningen Motormagasinet).
Nya åtgärder ska öka servicen till näringslivet
 
En förbättrad företagslots, fler e-tjänster riktade mot företag och nya upphandlingsutbildningar. Det är några delar i den handlingsplan som tagits fram efter att ett hundratal medarbetare i Landskrona stad deltagit i en utbildning för att förenkla kontakten mellan kommun och näringsliv.

Under utbildningen har både företagens utmaningar och betydelse för kommunen lyfts fram.
Bli fadderföretag!
 
Vuxenutbildningen i Landskrona utbildar inom flera yrken bland annat svets, CNC och elinstallatör.

Skulle du vilja vara ett fadderföretag och ta emot studerande på praktik eller studiebesök?

Välkommen att hälsa på om du är nyfiken och vill veta mer. Läs mer på:  www.landskrona.se/yrkesvux
 
Stötta elever i Landskrona - bli mentor eller läxhjälpare
 
Drivkraft Landskrona är en ideell förening som erbjuder läxhjälp till eleverna i Landskronas skolor samt tillhandahåller mentorer till både elever och föräldrar. Föreningen drivs i samarbete med näringslivet och Landskrona stad. 

För att kunna utvecklas och stötta fler barn behövs ytterligare mentorer, läxhjälpare och partners. Är du intresserad?
Läs mer om hur du kan bidra 
Från oss alla till er alla...
en riktigt God Jul!
 
Nu har Landskrona klätts julfin och på kvällen när marschallerna brinner och granarna lyser är det nästan magiskt! Under hela december kommer det att vara aktiviteter både i och utanför butikerna. Så låt julshoppingen bli en härlig upplevelse och handla dina julklappar i vår mysiga stadskärna!

Jul i Landskronas stadskärna
Evenemang under jul och nyår