Trevliga överraskningar i Landskrona foto´s festivalägg och ny deadline till fotobokstävlingen Dummy Award
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Forward | Subscribe | Unsubscribe
 
 
Read the newsletter in English >
Foto: Olivier Culmann, The Others
SPÄNNANDE NYHETER I LANDSKRONA FOTO´S PÅSKÄGG
Vi är glada över att kunna presentera Landskrona Foto Conference - vår nya satsning där vi stärker Landskrona som centrum för diskussioner som rör fotografi, forskning och framtid. Dagarna innan årets Fotofestival erbjuder vi två konferenser riktade till dels pedagoger inom fotografi och dels till muséer som arbetar med digitalisering kulturarvet.
Anmälan till årets Open Call ochtill Landskrona Foto Residency är nu stängd. Intresset för de båda var mycket stort: Till Open Call sökte 357 fotografer från 50 länder med totalt 1235 bilder. Från dessa ska juryn välja ut 40 bilder som sedan kommer att visas i en skyltfönsterutställning i centrala Landskrona from juni tom september. Till Landskrona Foto Residency sökte 86 fotografer och juryn har nu valt ut två fotografer till sommar- samt vinterresidenset. Till sommaren kan vi välkomna Carlos Alba från Spanien och till hösten Karolina Gembara från Polen.
För den som inte hann söka till ovanstående finns det fortfarande mycket goda chanser att få vara en del av festivalen i höst. Det går nu att söka till fotobokstävlingen Dummy Award fram till den 2 maj samt till vår Portfolio Review fram till den 1 juni. Inom kort kommer vi även att öppna upp vår anmälan till dem som vill arbeta som volontär under festivalen!

Glad påsk önskar Landskrona Foto!
Rolf Källman en av talarna. Foto: Viktoria Blomberg Book

LANDSKRONA FOTO CONFERENCE X 2

Våra två konferenser heter: Museerna och den digitala bilden samt Re:Think - för pedagoger inom Fotografi. Alla som anmäler sig snabbt får en premie i form av någon av Landskrona Fotos fotoböcker. Läs mer och anmäl dig på vår hemsida!
 
Foto: Martin Bogren

SÖK TILL PORTFOLIO REVIEW OCH PORTFOLIO REVIEW FÖR UNGA FOTOGRAFER

Nu är vår portfolio review öppen för anmälan på hemsidan. Vi har en mycket välmeriterad lista med reviewers som kommer till Landskrona i september och det är en unik chans att få träffa curatorer, förläggare och bildredaktörer från hela världen. Missa inte detta! Nu har vi även möjlighet att erbjuda Portfolio Review för unga nordiska fotografer. Läs mer om de två Portfolio Reviews dagarna!
 
Foto: Cahute

CAFFENOL WORKSHOP PÅ LFF 2017

Lär dig framkalla bilder i en blandning av kaffe, c-vitamin och tvättmedel på Landskrona Foto Festival i september. Den populära workshopen hålls av finska duon Cahute från Helsingfors och anmälan kommer snart att öppna på vår hemsida.
 
Foto: Maria Calvo

LANDSKRONA FOTO RESIDENS X 2

Vi kan nu presentera vinnarna av årets residensansökan. Vi välkomnar Carlos Alba från Spanien till vårt sommarresidens och till hösten Karolina Gembara från Polen.Läs mer!
Foto: Piotr 'iczek' Biegaj

TAKEOVER AV FESTIVALENS INSTAGRAM

Uppmärksamma följare av festvalen på Instagram har redan märkt att vi har börjat låna ut vårt konto till fotografer med anknytning till festivalen. Först ut var Kacper Kowalski, Portfolio Review vinnare 2016 och aktuell med utställning under festivalen i september. Följ oss på Instagram! 
 
Foto: Ernst Algot Frank. Polismuseet.

TIME/LIGHT/LOVE & VIEW: FINLAND

Glöm inte att boka in ett (eller flera) besök i Landskorna i sommar. Två fotoutställningar i världsklass kommer att visas på Landskrona Museum from juni. Först ut är TIME/LIGHT/ LOVE –  SWEDISH PHOTOGRAPHIC PORTRAITS 1840–2016, visas 8 juni 2017 – 28 januari 2018. Samt LANDSKRONA FOTO VIEW: FINLAND som visas 29 juni – 17 september 2017. Läs mer!
 
 
landskronafoto.org
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
landskrona.se