Månadsbrev april
 
Det är full fart på alla fronter nu, mars var en fullspäckad månad och april RIVSTARTAR med SM-finaler för 18-års lagen den 1:a april, matchstart 12.30 på hemmaplan. Personalen som sköter vår fina anläggning arbetar med att iordningsställa grusbanorna, vi hoppas på lite mer plusgrader för att underlätta deras arbete.
 
Vad har hänt?
 
Under Kings of Tennis arrangeras varje år ett uppskattat tränarsymposium. Tre internationella föreläsare samt tre före detta proffsspelare var på plats och föreläste/berättade om sina erfarenheter och tankar. KLTK:s tränarstab var på plats för att få inspiration och nya infallsvinklar.

Finska klubben Åbo Lawn Tennis var på besök med ett gäng unga juniorer för utbyte. Två välplanerade dagar med idrott och tennis genomfördes.  
Coach René Lindberg blev anlitad av Regions Norr tränare för att föreläsa om hur vi jobbar med vår grundskola.

Tennis Stockholm har haft träff för spelare födda 2005-2006, coacherna René Lindberg och Joakim Blomgren på plats.

Vårt projekt Red Line där vi sprider tennis till skolor längs med Röda Linjen hade ett nedslag under mars och åtta skolklasser hade tennis med KLTK:s coachteam på schemat.

För tävlingsjuniorerna har det spelats RM i både singel och dubbel och som vanligt är det så många spelare som visar framfötterna att vi inte kan lista alla i detta brev. Fantastiskt bra kämpat alla kungliga kämpar!
Vad kommer att hända i april?
 
Som jag nämnde i ingressen så spelas det SM-finaler den 1:a april, läs mer om matcherna HÄR.

För tävlingsjuniorerna så närmar sig den stora avslutningen på inomhus-säsongen, JSM på GLTK. Coacherna Aftab Baig och Joakim Blomgren kommer vara på plats från första till sista boll och stötta spelarna.

Tävlingsjuniorerna har även Spelarmöte där de samlas med coacherna för att diskutera saker kring deras tennis.

För de juniorer som är hemma under påsken och sugna på att spela tennis så arrangerar vi ett Påsklovsläger där det är tennis och idrott från morgon till kväll!

Det är många juniorer som vill komma in på KLTK och i slutet av april är det provspel för de yngsta spelarna som söker en plats.

Red Line rullar vidare och nytt nedslag i en ny skola sker i april.
Bra att veta
 
Våren är på väg (jag lovar) och med den så kommer grustennisen. Det betyder tyvärr inte att alla juniorer i vår verksamhet kommer få spela utomhus. Utomhus har juniorträningen tillgång till tre banor medan vi har verksamhet på i princip det dubbla antalet. Detta gör att det endast är de mest aktiva tävlingsjuniorer som kommer få tillgång till gruset då de ska förbereda sig för tävlingar.

Dessutom är det så att vi har så otroligt många aktiva tävlingsjuniorer så det inte ens är möjligt att ge alla tävlingsjuniorer grusträning på varje pass. Vi försöker fixa och trixa med schemat så att så många som möjligt ska komma ut på gruset men det är en matematisk omöjlighet att göra alla nöjda. För de tävlingsjuniorer som får träna inne så vill vi påminna om den svenska sommarens väderlek, det kommer spelas många matcher inomhus i sommar ;)

Vi kommer senare meddela när grusträningen drar igång samt när man ska ha kläder för utomhusbruk till fysträningen.


//Magnus Ennerberg