April 2017
Med påsken i backspegeln och en, förhoppningsvis härlig vår framför oss, hälsar vi er välkomna till årets första nummer av Baker Tilly´s nyhetsbrev!
Denna gången får ni bl.a. stifta bekantskap med vår nya satsning BT Akademi , ta del av deklarationsinfo samt läsa mer om hur BT Online kan underlätta ditt dagliga arbete. Dessutom informerar vi om vår årliga golftävling som går av stapeln i juni.


Trevlig läsning!

Michael, Petra & Katarina
 
BT Akademi -
Information och program
 
Nu introducerar vi BT Akademi!

Kunskap är makt! Och om inte makt så i vart fall en avgörande faktor för att inom revisions- och rådgivningsbranschen framgångsrikt kunna hjälpa kunder och klienter på absolut bästa sätt.
Som ett led för att visa hur viktigt vi anser det är med kunskap och att alltid hålla sig a jour introducerar vi nu konceptet BT Akademi.
BT Akademi blir samlingsnamnet för vår satsning där vi fortlöpande kommer att tillhandahålla aktuella seminarier och kurser såväl för kunder och samarbetspartners som för våra egna medarbetare.

 
 
BT Online - vår nya kundportal
 
Nu är vår nya kundportal BT Online igång.
Här kan du nå de online-program vi arbetar i tillsammans, t.ex. för redovisning eller kvittohantering.
De första kunderna har nu varit igång en tid och vi kommer under våren att ge fler användare inloggningsuppgifter i samband med möten kring bokslut och revision.

De digitala möjligheterna kommer att göras tillgängliga för alla under året. Vi kommer löpande att skicka ut inloggningsuppgifter via e-post under sommaren och hösten så att alla kunder ska ha fått dem innan årets slut.
Vill du ha dem direkt så kontakta din revisor eller redovisningskonsult så ordnar vi det.

 
 
Inför privatdeklarationen
 
Nu är det hög tid att få ordning på årets privatdeklaration! Sista inlämningsdag är den 2 maj såvida det inte finns ett anstånd. Förseningsavgiften för en utebliven deklaration är 1250 kr, och ytterligare avgift läggs på om inlämningen sker mer än tre månader för sent. Skulle det vara något som gör att man behöver några dagar till på sig går det normalt sett att få lite förlängd tid genom att höra av sig till Skatteverket, men de uppskattar såklart om de flesta ser till att lämna in i tid. 

Läs mer
 
Skattereglerna för delägare i fåmansföretag
 
Sedan utredningen om översyn av skattereglerna för delägare i fåmansföretag, lämnades till regeringen den 3 november 2016 har nu en rad förändringar gjorts i förslaget.  
 
 
Upplevelse & helhet hos
B.A.R Davidshall & Bord 13
 
I Malmö finns det idag ett enormt utbud av restauranger – och det öppnas ständigt nya. Att stå sig mot konkurrenterna och lyckas sticka ut från mängden med något eget, är en stor utmaning - både för nykomlingarna och de etablerade restaurangerna!
Förra våren rapporterade Sydsvenskan att 70 nya restauranger skulle öppna i Malmö under 2016. Och för att lyckas hålla sig kvar på marknaden, i denna storm av nya aktörer, gäller det för stadens krögare att ”vara på tå”.
Vi har pratat med Besnik Gashi, ägare till B.A.R Davidshall och delägare i Bord 13 samt restaurangchef, tillsammans med Robert Jacobsson, i båda restaurangerna.Läs mer
 
Näringslivsmässa i Trelleborg den 17 maj
 
Du kommer att kunna träffa flera av våra medarbetare på Näringslivsmässan i Trelleborg onsdagen den 17 maj. Mässan äger rum i Söderslättshallens ishall. Förmiddagen är förbehållen företag och inbjudna gäster och från 13.00 öppnas mässan för allmänheten.
Vi hoppas få träffa dig där!

Läs mer
 
Bokskogens GK
Baker Tilly Golfen 19 juni
 
Årets Baker Tilly Golf kommer att spelas måndagen den 19 juni. Som traditionen bjuder blir det Bokskogens Gamla bana som utmanas även denna gång. Vi spelar lagtävling,“Irish Rumble” samt en individuell poängbogey, längsta drive och närmast pin.
Vill du anmäla dig redan nu kan du göra det på detta formulär.
                                                         
Varmt välkomna!
 
 
Siffror & Fakta
 
Aktuella siffror och fakta 
(öppnas i separat PDF-dokument)

 
 • Skatteskala 2017
 • Aktuella räntor
 • Basbelopp 2017
 • Traktamenten 2017
 • Kostförmåner 2017
 • Bilresor 2017
 • Bilförmån 2017
 • Representation 2017
 • Räntefördelning
 • Periodiseringsfond
 • Referensränta m.m.
Läs mer
Du kan även ladda ner appen Baker Tilly Sverige för att få många av dessa siffror i din mobil.
 
 
Det var allt för denna gången.
Vi önskar er en riktigt trevlig Valborg!