Nu finns Spiltan Fonders rapporter för första kvartalet tillgängliga att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.
April, 2017
Kvartalsrapport 1, 2017
Hej,

Nu finns Spiltan Fonders kvartalsrapporter för första kvartalet tillgängliga att läsa. Generellt har det varit ett bra kvartal för våra fonder. Dessutom har våra fonder och förvaltare förekommit en del i media så passa på att se aktiedebatten nedan, läsa fondanalysen av Aktiefond Småland och lär dig mer om hur räntemarknaden fungerar i Avanza Plays "ränteskola" med vår förvaltare Lars Lönnquist.

Missa heller inte att kika i vårt kalendarium där vi löpande lägger till fler orter vi besöker. Kom förbi och lär dig mer om våra fonder och passa på ställa dina frågor.
 
Play movie
En hälsning från Erik Brändström, VD på Spiltan Fonder
 
Tack för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss; tel: 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltan.se.

Med vänliga hälsningar och en önskan om en solig vår,
 
Erik Brändström,
VD Spiltan Fonder
 
 
Förvaltarintervju, fondanalys och "Hur fungerar räntemarknaden?"
 
EFN Börslunch
Spiltan Fonders aktieförvaltare Pär Andersson deltog igår (6 april) i en aktiepanel i EFN Börslunch där de diskuterade intressanta aktier och några av innehaven i Spiltan Aktiefond Småland.
 
Play movie
 

Fondanalys: Made in Småland är guld värt
Fondexperten Pär Ståhl på Placera.nu har gjort en fondanalys av Spiltan Aktiefond Småland och kommer fram till en köprekommendation för den som söker en aktivt förvaltad småbolagsfond.
 
"Vi tycker att Per Andersson lyckats mycket bra och vi rekommenderar köp för spetsfonden Spiltan Aktiefond Småland. Placera tycker att kan vara lättare att ta rygg på en framgångsrik småbolagsförvaltare än att leta bolag själv på småbolagslistorna. Placera ser fonden som en utmärkt val i en portfölj med Sverigeexponering. En högpresterande aktivt förvaltad småbolagsfond fungerar dessutom bra som komplement och krydda till en billig indexfond". Klicka här för att läsa fondanalysen.


Avanza Play: Hur fungerar räntemarknaden?
Spiltan Fonders ränteförvaltare Lars Lönnquist gästade Avanza Play för berätta om räntemarknaden. Hur fungerar den? Vad är ett kreditbetyg och sist men inte minst, hur skapar man avkastning i ett negativt ränteklimat? Klicka på videon nedan (ca 33 minuter lång).
 
Play movie
 
Nu är stämmosäsongen i full gång!
 
De flesta svenska bolag har sina bolagsstämmor från mitten av mars till mitten av maj. Spiltan Fonder har fram till kvartalsskiftet hunnit med att besöka bolagsstämmorna på Avanza Bank, Fortnox och Lundbergföretagen.

Under resten av stämmoperioden avser Spiltan Fonder att besöka Ratos, ICA Gruppen, Creades, Bulten, Electra Gruppen, Lammhult Design Group, Latour, Investor, Bufab, Kinnevik, Industrivärden, Troax, Nibe Industrier, Bahnhof och Melker Schörling.
 
Rapporter kvartal 1, 2017
 
Spiltan Fonders rapporter för årets första kvartal är nu tillgängliga att läsa. Klicka på respektive fond nedan för att läsa fondens rapport för kvartal ett.

VD Brev, kvartal 1, 2017
Aktivt förvaltade aktiefonder:                                            Passivt förvaltade aktiefonder:
 
Spiltan Aktiefond Sverige:
Aktiv förvaltning på riktigt!

Spiltan Aktiefond Stabil:
Ett riktigt bra bassparande!

Spiltan Aktiefond Småland:
Närinvesterat är klokt!

Spiltan Aktiefond Dalarna:
Närinvesterat är klokt!
 
Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
En smart indexfond!

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond!

Aktivt förvaltade räntefonder:
Spiltan Högräntefond:
Företagsobligationer i Norden

Spiltan Räntefond Sverige:
Korta räntepapper – mycket låg avgift!
 
Spiltan Globalfond Investmentbolag - Läsarnas Favorit 2016
Tidningen Privata Affärers läsare har röstat fram vår nystartade fond Spiltan Globalfond Investmentbolag till ”Läsarnas Favorit”. Vi på Spiltan Fonder är jätteglada och stolta att vi fått priset. Tidigare har vår andra passivt förvaltade Spiltan Aktiefond Investmentbolag, med inriktning på Sverige, fått samma pris tre gånger. I år kom den på ”andra plats” när Privata Affärers läsare röstade fram sin favorit. Tack alla som har röstat på  våra fonder och sparar hos oss!
<span style='opacity:0.4; font-style:italic;' class='loremipsum'>[Brödtext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam varius placerat sapien, ac pulvinar quam pellentesque vitae. <br/><br/>Sed nec placerat mauris. Phasellus quis arcu id sapien molestie tristique. Integer ultrices vehicula justo nec molestie. Pellentesque lobortis accumsan enim, quis commodo velit scelerisque at.]<br/></span>
Spiltan Räntefond Sverige - Årets Räntefond 2016
Fondmarknaden.se utser varje år årets bästa fonder inom olika fondkategorier. Den flerfaldigt prisbelönta fonden Spiltan Räntefond Sverige fick i år utmärkelsen ”Bästa Räntefond” för andra året i rad av Fondmarknaden.se.


 
 
Träffa oss!
 
Sverigeturnén fortsätter, under våren åker vi ut till flera orter runt om i landet för att berätta om våra fonder och sparande. Titta i vårt Kalendarium för att se vilka datum och orter som är inplanerade än så länge. Det tillkommer orter allt eftersom. Du är också välkommen att tipsa oss på orter du tycker att vi ska besöka. Maila oss på fonder@spiltan.se.

Klicka här för att se vårt kalendarium och vilka orter och datum vi har inbokade hittills.
 
Byt till Spiltan Fonder i PPM
 

Du vet väl att du kan välja våra fonder i din premiepension - det är enkelt att byta! Följ bara vår steg-för-steg-guide – klicka här eller ring oss på  08-545 813 40 eller e-posta fonder@spiltan.se så hjälper vi till.
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se