Idag byter vi telefonväxel, Akta er för krypteringsvirus, Inspirationsdag i Skövde och Karlstad, Referens, Månadens Pyramidtips
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Idag byter vi telefonväxel
 
Idag den 17/3 från kl.15 kommer vår telefonväxel att vara avstängd i ungefär en timme då vi byter till ny växel. Det går att nå oss via mail under tiden.

I den nya växeln kommer du att få två val. Först väljer du ort, sedan väljer du om du vill bli kopplad till Pyramid, Teknik, Sälj eller Telefonist.

Växelnumret är samma som innan, 010-130 19 00 men det är nu också möjligt att ringa direkt till respektive kontor.

På vår hemsida>> kan du alltid hitta kontakuppgifter direkt till den person du söker.

 
Akta er för krypteringsvirus!
 
Flera av våra kunder har drabbats av krypteringsvirus. Det är ett virus som gör data oåtkomligt genom kryptering. 

För att låsa upp krypterade filer begärs en lösensumma och betalning krävs oftast i bitcoin då detta betalningssystem ger ett skydd för mottagarens identitet. 
Vad gör vi om vi har blivit drabbade?
  • Stäng omedelbart den infekterade datorn och koppla bort den från nätverket. Här är det viktigt att reagera snabbt vid misstanke då det kan stoppa ytterligare spridning i nätverket.
  • Ta kontakt med IT-ansvarig för att snabbt bedöma hur mycket som är krypterat.
Vad kan vi göra för att skydda oss?
  • Var mycket försiktig med vilka länkar och bifogade filer du klickar på i mejl.
  • Ha en väl fungerande backuplösning med regelbundna tester av återläsning
  • Från och med Pyramid 3.42 i servicepack 8 finns även ny serverfunktionalitet att installera som hjälper till att skydda din Pyramid.
Antivirusföretagen för en ständig kamp för att hitta skydd mot detta även om det är svårt. Det finns några saker man kan göra för att öka säkerheten, dels i form av skydd från t.ex Malwarebyte eller Panda Adaptive Defence samt se över vilken backup man har.

Kontakta gärna KR System för rådgivning kring detta.

 
Inspirationsdag i Skövde och Karlstad
 
Vi bjuder in er på intressanta visningar i Pyramid och avslutar med lite AW för er som har möjlighet att stanna kvar en liten stund.

Anmälan: info@krsystem.se
Skövde
Plats: Scandic Billingen, Trädgårdsgatan 10
Tid: Torsdag 30 Mars, kl 14.00 - 17.00
Karlstad
Plats: Scandic Win, Norra Strandgatan 9-11
Tid: Torsdag  6 april, kl 14.00 - 17.00

 
Pyramid hjälper till att göra badsäsongen längre
 
Vinterkylan har knappt släppt Sverige ur sitt grepp men det är nu det är dags att planera för sommaren och hur man får så mycket badglädje som bara är möjligt! Gullberg & Jansson AB (publ) är marknadsledande leverantör av Pooltak och Poolvärmepumpar i Norden.

Rätt teknik är energibesparande och förlänger badsäsongen. Standardprodukter kombineras med måttanpassade speciallösningar. Allt registreras i Pyramid för ekonomisk uppföljning, kvalitetskontroll, extern rapportering och hantering av såväl reservdelsförsäljning som garanti/serienummer på eftermarknaden.

-Det bästa med Pyramid är tydligheten och enkelheten i alla processer, säger Marie Jensen, ekonomichef på Gullberg & Jansson.

Gullberg & Jansson valde Pyramid år 2016, ungefär i samma veva som generation 4 av Pyramid lanserades. För att hamna i en framtidssäkrad programvara valde man att direkt installera Pyramid 4 istället för att först arbeta i den äldre Pyramid 3 för att sedan växla över. 

- Det har varit en del supportärende men KR System och Unikum har varit snabba på att ta fram lösningar. Vi har aldrig ångrat vårt val av affärssystem, berättar Marie Jensen.

Företagsfakta: Gullberg & Jansson omsätter ca 56MKr och är sedan 2012 listat på Aktietorget.
Huvudägare i Gullberg & Jansson är LMK Ventures, dotterbolag till LMK Industri AB som även är största aktieägare i exempelvis Axis AB (publ) i Lund som är världsledande inom nätverksvideo.


-Vår försäljning sker uteslutande via vårt auktoriserade återförsäljarnätverk men kontakta oss gärna så tipsar vi om en duktig partner nära er. Klart ni skall ha en varm och skön pool i sommar, hälsar Mikael Argelius.

Vill ni veta mer om Gullberg & Janssons värmepumpar och pooltak, klicka här>>
Marie Jensen och Mikael Argelius, projektansvariga för Pyramid hos Gullberg & Jansson

 
Månadens Pyramidtips
 
Play movie
Knappnål/ häftstift