Allmänheten varnas! Se upp med oseriösa låsjourtjänster!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Allmänheten varnas! Se upp med oseriösa låsjourtjänster!
 

”Locksmith scammers” har nu etablerat sig i Sverige!
I USA och i delar av Europa har man under en längre tid haft problem med Locksmith scam (låssmedslurendrejeri), falska låssmeder online som pressar pengar från människor som är bara vill få sin dörr öppnad – och som hamnar i en situation där det blir svårt att ifrågasätta priset som oftast blir väsentligt högre än det som utlovats.

Det som händer nu, speciellt i Stockholmsområdet, liknar väldigt mycket exemplet från USA. Skumma företag, "lead generators", skapar hundratals webbplatser för låssmedsföretag som inte existerar, ibland med bilder av skyltfönster som inte finns, och listar dessa företag hos Google. När de väl är listade i systemet, använder de sig av tusentals falska Google-konton för att skriva falska recensioner och hävdar att den aktuella låssmeden gör ett bra arbete och är prisvärd.

När du som intet ont anande kund inser att du har låst dig ute ur ditt hus eller bil och söker på Google efter en närliggande låssmed, kommer resultaten av dessa att dyka upp. När du ringer kommer personen i andra änden av linjen att ge dig en låg prisuppgift, och dirigerar sedan din förfrågan till en underleverantör i ditt område.

I vissa fall kommer den person som kommer inte vara en riktig låssmed och åtgärdar problemet på ett sätt som förstör låset och skapar ett dyrare arbete.
Underleverantören säger att jobbet var mer komplicerat än väntat och begär ofta tre till tio gånger mer i betalning än den ursprungliga prisuppgiften. De räknar med att de flesta människor väljer att betala räkningen.

Hemsidorna ser ofta professionella ut och det är inte helt lätt att upptäcka att man har med lurendrejare och bedragare att göra.

Vad skall man se upp med?
1. 
Svarar i telefon med generiska ord som låssmed eller service. Uppger sällan något företagsnamn.
2. Utlovar hjälp inom 30 minuter.
3. Servicebilen som kommer är oftast omärkt eller har magnetskyltar.
4. Har sällan profilerade arbetskläder och visar ingen företagslegitimation.
5. Använder oftast förstörande öppningsmetoder som skapar höga kostnader.
6. Begär betalning enbart med kontanter, skyller ev. på att kortläsaren är trasig.
7. Svåra eller omöjliga att få tag i efter utfört arbete.

Tänk på att anlita ett Auktoriserad Låsmästarföretag som bär SLR:s logoype så är du garanterad en fackman med rätt kompetens som inte lurar sina kunder.

Benny Jansson
SLR Sveriges Lås & Säkerhetsleverantörers Riksförbund


 
Annonsörer i detta utskick


"Din auktoriserade låssmed i Stockholm"
 
Vi är specialister på kodlås, dörrautomatik, passersystem, porttelefon, låssystem, fönstergaller, gallergrindar, säkerhetsdörrar, nycklar m.m. Välkommen in till oss så berättar vi gärna lite mer om vad vi kan erbjuda.
 
Storstadens Lås
Vanadisvägen 39, 113 23 Stockholm
Epost: info@storstadenslas.se
Tel: 08-21 21 21
 Det finns många anledningar till att det uppstår problem i dina rörledningar. Det kan vara sättningar, ansamlingar av material, rötter dåligt fall, rörbrott etc.
Solna Röranalys har sedan 2003 arbetat med rörinspektion. Våra erfarna inspektörer är auktoriserade och vi är medlemmar i Sveriges TV-inspektionsföretag, STVF.
Vi levererar filmat material och inspektionsutlåtande via molntjänsten VA-Online. Vi kan även hjälpa dig med högtryckspolning och slamsugning med hjälp av våra samarbetspartners.
 
Solna Röranalys AB
Brommavägen 6, 169 30 SOLNA
Tel. 08-470 53 01
info@solnaroranalys.se
 Säkerhetsinstallatören är en tidning från Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund som distribueras till samtliga företag inom SLR, säkerhetsansvariga inom stat, kommun, landsting, säkerhetsansvariga oavsett bransch, fastighetsbolag, fastighetsförvaltare, hotell, kyrkoförvaltningar, byggarkitektfirmor, polisen, försäkringsbolag m.fl. 

Klicka på bilden för att läsa det senaste numret digitalt.