Snabbkopplingssystemet ger installatören många fördelar - Produktnyheter - Kundtidning

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Rexel centrallager - ID 40 LED
Nokalux levererar belysning till Rexels nya centrallager
 
Nokalux säljare: Ola Malmström
Örjan Johannisson, Utvecklingschef Logistik på Rexel Sverige AB.

Nokalux levererar belysning till Rexels nya centrallager. Kravet från Rexel var att det skulle vara energieffektiva armaturer av ett känt fabrikat samt att de ville använda sig av LED. Här valde man sedan den armatur och samarbetspartnern man kände sig bekväm med, vilket blev armaturen ID 40 LED och Nokalux.

Rexels centrallager är 14000 kvm stort och med en takhöjd på 12 meter. För att verksamheten här ska kunna fungera på allra bästa tänkbara sätt är en välplanerad belysning viktig. Valet av LED, och armaturen ID 40 LED, grundade sig på de önskvärda egenskaper man genom valet av belysning kunde tillgodose.

– För oss var energibesparing en viktig punkt vid val av belysning. Förutom det så är en betydande faktor att vi vill slippa byta ljuskällor, för att på så sätt undvika att störa verksamheten för mycket. Ytterligare faktorer som låg till grund för att vi valde LED är att vi genom detta kan få ner värmealstringen. Ur arbetsmiljösynpunkt är det viktigt att det inte blir för varmt, vilket också är en positiv faktor ur brandskyddssynpunkt, säger Örjan Johannisson.
 
Snabbkopplingssystemet ger installatören många fördelar
Joakim Lundberg, Bogesunds el.

Bogesunds el har använt sig av armaturer från Nokalux i projektet vid Rexels nya centrallager i Haninge.

– Montaget har fungerat mycket bra, en smidig och genomtänkt armatur för oss som installatörer, säger Joakim Lundberg, ägare och projektledare på Bogesunds el.

Snabbkopplingssystemet ger installatören många fördelar. Primärt ser man att det går fortare att installera. På arbetsplatser idag är det oftast väldigt tidspressat, och där en snabb installation är att föredra av flera olika anledningar. Det är exempelvis en arbetsmiljöfråga för installatören själv, som slipper stå med armarna över huvudet lika länge jämfört med när man kopplar konventionellt. Dessutom är det en miljöbesparing då det inte blir lika mycket spill av kablage vid koppling.

– Samarbetet har fungerat bra, Nokalux är alltid enkla att ha att göra med. Det går att föra en god dialog med dem gällande leveranser och produktval för att på så sätt skapa de bästa resultaten, menar Joakim Lundberg. Bra och trevlig personal som alltid är villiga att ställa upp och som alltid gör sitt bästa.

Nokalux säljare: Ola Malmström
Installatör: Joakim Lundberg, Bogesunds el
Nokalux projektör: Sandra Olausson & Mårten Wikstrand
Produkten ID 40 LED - FOLDER
 
Nokalux har producerat en folder för produkten  ID 40 LED

I denna finns mer information om produkten, snabbkopplingssystemet samt våra kundprojekt.

Du kan ladda ner foldern i PDF format via knappen nedan, men det går också bra att beställa den via epost av oss, så skickar vi foldern med posten, beställ via knapp nedan och ange den adress du vill ha foldern skickad till.

Beställ foldern via post

Ladda ner i PDF format
Produktnyhet Dekor LED - Interiörarmatur
 
Pendelarmatur LED.
Stomme, driftdonsenhet och takfäste
av gjuten aluminium.
Reflektor av frostad polykarbonat med linjeprismatiskt mönster på insida.
 
Livslängd: L70 Ta25 80000h (B50)
MacAdams 3 SDCM CRI: >80
Klass: IP20 I CE
Se produktblad Dekor LED