Tydligt förbättrad användning av ECT
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Tydligt förbättrad användning av ECT
 
I nya siffror från Kvalitetsregister ECT kan man hos flera landsting se tydliga förbättringar i användningen av elektrokonvulsiv behandling, ECT, vid depression. Det gäller bland annat Landstinget Västmanland som har jobbat aktivt med att förbättra sina resultat.
Goda resultat
 
Kvalitetsregister­statistik på webben
 
Riksät, nationellt kvalitetsregister för ätstörningsbehandling, och patientföreningen Frisk & Fri har ett vinnande samarbete. Sedan i våras presenterar Riksät färsk statistik på patientföreningens hemsida.
vinnande samarbete
 
Kvalitetsregistren och framtiden
 
Styrgruppen för Nationella Kvalitetsregister har fattat beslut om anslag till registerverksamheten för 2017 och hur ett nytt kvalitetsregistersystem från 2018 ska utarbetas.
Nytt hållbart system
Workshop med framtidsfokus
 
Hur kan de Nationella Kvalitetsregistren bidra till att utveckla vården och hur skulle det kunna fungera om fem till åtta år? Det var två frågor som diskuterades på en workshop med 140 personer om kvalitetsregistrens framtid.
Framtidens register
 
Guide för bättre kommunikation
 
Vill du ha hjälp med att lyckas med din kommunikation? Nu finns en guide för kvalitetsregister som vill ha tips och råd för att nå ut till sina målgrupper.
Effektiv kommunikation
Följ oss på Twitter
 
Följ Nationella Kvalitetsregister på Twitter för att ta del av nyheter, debattinlägg, kommande konferenser och utbildningar, information om förbättringar för patienter och nya forskningsresultat som uppnås med kvalitetsregister.
Följ oss på Twitter