Nyhetsbrev från eGain
  Till hemsidan |  Skicka vidare   |   Kontakt   |   Om oss  
 
eGain är den ledande partnern för fastighetsägare som söker produkter och tjänster för kostnadseffektiv och miljövänlig drift av fastigheter.
eGain levererar snabba resultat för Primula
 
På ett år har energianvändningen i 11 fastigheter hos Primula Byggnads AB sänkts med 11 % med eGain forecasting™! Fastigheterna som tidigare ägdes av Svenska Bostäder var redan försedda med datoriserade undercentraler och kompensering skedde även med innegivare.

Vi är glada och stolta över att kunna leverera snabba resultat för våra kunder, även i fastigheter med redan hög teknisk nivå.

Läs hela pressreleasen här >>
Planera för höstens kyla redan nu!
 
Branschen har länge brottats med det s k. höstfenoment. Under sommaren när den absoluta luftfuktigheten är högre än under vinterhalvåret, tar byggnadsstommen åt sig fukt.

När hösten kommer och vi återigen börjar tillföra värme för att hålla en jämn inomhustemperatur avgår fukt från byggnaden. Då är det många som upplever att det känns kallt och rått inomhus trots att termometern visar på en komfortabel temperatur. Andra symptom är att bl. a. handduken inte torkar i badrummet. Enkelt förklarat, man upplever det kallare än vad det egentligen är.

Läs mer >>
 
Stängde du av pumpen under sommaren?
 
I så fall vill jag tipsa dig om att det händer att våra kunder får problem med att värmesystemet inte startar igen efter sommaren. Oftast är det då problem med cirkulationspumpen, speciellt när man inte motionskört pumpen regelbundet under sommaren. Det är inte heller ovanligt att shuntventilen fastnat och inte släpper på någon värme.

Har du mätning på framledning- och returtemperaturen i värmecentralen ser du enkelt i eGains kundzon om 
värmesystemet fungerar som det skall eller inte. Genom detta säkrar du en viktig funktion inför hösten i dina värmecentraler utan att behöva kontrollera funktion på plats, vilket sparar både tid och pengar.

Hör gärna av dig till mig eller till någon annan på eGain om du vill veta mer om detta.


Oskar Göransson, Teknikchef/Energiexpert på eGain
og@egain.se, 0733 530 036
Vad är eGain forecasting™? Se våra filmer nedan!
Dela detta:
      
  
Kontakt
eGain Sweden AB | Faktorvägen 9 | 434 37 Kungsbacka
+46 300 745 40  |  +46 300 745 76  |  info@egain.se
 
Avregistrera mig från detta utskick