Spiltanaktien handlas med rabatt. Spiltan på YouTube och poddar, "läserbjudanden" och investeringsmöjligheter.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Handel och utveckling av Spiltanaktien
 
Vid senaste handelstillfället i mitten av juni fastställdes Spiltans substansvärde till 6 188 kr/aktie och kursen sattes till 5 200 kronor/aktie. Substansvärdet baserade sig då på en kurs på Paradoxaktien på 49 kr. Som vi tidigare informerat om motsvarar varje kronas förändring i Paradox ca 90 kronors ändring av substansen i Spiltan.
 
OBS!
 Senaste kursen i Spiltan är just nu 5.000 kr/aktie samtidigt som dagens Paradoxkurs ligger på 51.50 kr vilket innebär att Spiltanaktien just nu handlas till en substansrabatt på historiskt höga 22%. Priset 5000 kr motsvarar bara värdet på Paradox plus kassan men övriga innehav har ett uppskattat substansvärde på 420 Mkr. 

Nästa handelsperiod infaller inte förrän den 17-22 augusti men Alternativa Listan mäklar löpande aktier i Spiltan under sommaren, så tveka inte att höra av dig på info@alternativa.se eller Tel: 08 - 673 17 90 vid intresse att handla.
 
Spiltan i ljud och bild - YouTubeklipp från Årsstämman 2016
 
Du som inte hade tillfälle att vara med på Spiltans årsstämma den 6 juni får nu möjlighet att se några sammandrag från händelser under dagen. Klicka på länken nedan. Här finner du också andra YouTube-klipp som t ex filmen från Spiltans årsstämma 2007 med härliga imitationer av kungen och Carl Bildt samt Spiltans dåvarande ordförande "Sollo" Bäckman, i högform.
 
SPILTAN PÅ YOUTUBE

Du kan också ta tillfället i akt och lyssna på några intressanta poddar. Vi rekommenderar särskilt podden 25 minuter där Syding & Sunström, i en intervju med Spiltans VD, analyserar om "det är smart att kopiera Warren Buffett".   

 
- SPILTAN I PODDAR
 
En "avkopplande" bok i hängmattan
 
Peter Bevelin har kommit ut med en ny bok om Buffett och Munger: "All I want to know is where I'm going to die so i'll never go there".  
Överskottet på boken går till välgörenhet och Spiltan har bidragit med att köpa in ett antal böcker (värde ca 300 kr/bok inkl porto).  Bidra du också! Vi skickar boken till dig helt gratis om du sätter in valfri slant till något välgörande ändamål. Skicka ett mail till Elin: elin@spiltan.se senast torsdag den 7 juli med namn och adress (om du vill läsa boken under sommaren).
Om du även, kostnadsfritt, vill ha den uppdaterade versionen av "Så här kan alla svenskar bli miljonärer" av Spiltans VD så passa på.

Anders Bockgård är författare och aktieägare i Spiltan. Han erbjuder nu dig som är medlem i Spiltans nätverk ett gratisex av antologin Kluvet land till vilken han är redaktör och med-författare mot att du sätter in 35 kr i porto och anger namn och adress på pg 629117-3.
 
Investera i vingård eller XTZ, ett lönsamt HiFi-bolag i premium segmentet på Pepins.com
 
Framgångsrik emission i Domaine d’Escapat förlängs till 26 augusti. Vingården har hittills fått in 459 entusiastiska delägare och passerat minimimålet på 7 miljoner kr i insamlat kapital. Bruno Ohlzon, som driver gården vill ge ännu fler chansen att bli aktieägare och ambassadörer. Många, mig själv inräknat, verkar tycka det är kul att få sitt vin direktlevererat från den "egna" vingården. Försäljningen under investerings-kampanjen har gått upp med 60 % jämfört med föregående år.
För mer information, klicka här.
Lönsamma Hifi-bolaget XTZ expanderar internationellt och tar in kapital via en nyemission genom Pepins.com. I Tyskland, som är en viktig exportmarknad ökade maj månads försäljning med 284% jämfört med föregående år. Sista teckningsdag för erbjudandet är 27 juli, men kan avbrytas tidigare om det fulltecknas. Hittills har 326 personer redan investerat.

För mer information, klicka här.
En riktigt skön och avkopplande sommar önskar vi alla på spiltan!

Vänliga hälsningar
Per H Börjesson, VD