Hej!

Sommaren är i full blom och att repetera ute på Skeppsholmen den här årstiden är verkligen helt underbart. Skeppsholmsstudion fungerar just nu som ett kreativt nav i arbetet med Missionärens framväxt. Ett rum där såväl solljus som publik flödar igenom. Vi har under våren bjudit in till öppna samtal, föreläsningar, workshops och repetitioner. Kontakten med publiken betyder oerhört mycket för oss och vi är otroligt tacksamma för det intresse och engagemang som »Missionären« väcker hos publiken.

Nu står snart en välbehövlig semester för dörren och innan vi tar ett sommaruppehåll i verksamheten, avslutar vi med att skåla in sommaren den 16:e juni. »Missionären« medverkar på Stockholm Pride i slutet på juli och senare i augusti tar repetitionerna fart igen. Är du nyfiken på processen så kommer det att finnas möjligheter att följa arbetet också i höst. Sist men inte minst vill vi flagga för att biljetterna till vår första spelperiod är släppta!

Önskar er alla en skön sommar!
Sara Lundén & Sofia Runarsdotter
 
Vi är stolta och glada att presentera två till av Missionärens medarbetare - kompositör Sara Lundén och fotograf Sofia Runarsdotter!

Sara Lundén är konstnär, musiker och låtskrivare. Hon har master i Fri Konst från Kungliga Konsthögskolan. Under sitt alias Saralunden har hon bl.a. släppt sju album och gjort tre kortfilmsmusikaler. Lundén har också gjort ett flertal performance och spelningar på konsthallar, gallerier och festivaler. En ny EP "Song for a Sexy Writer" tillägnad Marcel Duchamp, Pentti Saarikoski, Yukio Mishima och Steve McQueen, kommer senare i vår på Shiny Ass Records. Senaste avslutade samarbetet är musiken till Joanna Rytels prisbelönta kortfilm "Moms on Fire" (2016). 
www.saralunden.com

Sofia Runarsdotter har arbetat som fotograf med Stockholm som bas i tio år. Hon är i grunden utbildad bildjournalist från Nordens Fotoskola, Biskops Arnö. Hon fotograferar främst kulturporträtt för förlag och magasin. Sofia bedriver även konstnärliga projekt i Sverige och Bosnien Herzegovina och föreläser om fotografi på journalist- och fotohögskolor. Hon arbetar med ett normkritiskt förhållningssätt i sina bilder - kommersiellt som konstnärligt. Likaså genomsyras hennes föreläsningar och workshops i fotografi av en normkritisk och feministisk diskurs.
www.sofiarunarsdotter.com
Öppen repetition & sommarfest 16 juni!
 
Kom och avsluta säsongen med oss i Skeppsholmsstudion den 16:e juni kl 19.00. Vi börjar kvällen med öppen repetition av »Missionären« och efter det skålar vi in sommaren!

16 juni kl 19.00 - 23.00
Skeppsholmsstudion (Slupskjulsvägen 34, Stockholm)
Anmäl dig på info@malinhellkvistsellen.se senast den 13:e juni. Lämna ditt namn och telefonnummer. Vi bjuder på snacks och i sommarbaren är det kontanter som gäller. 

FB event
Missionären på Stockholm Pride
 
Välkommen till Pride House under Stockholm Pride och få ett smakprov av »Missionären«. Vi visar ett kortare utdrag ur föreställningen och MHS berättar om arbetet i ett samtal med Joakin Rindå från Riksteatern.
Hoppas vi ses där! 

28 juli kl 15.00 - 15.45
Kulturhuset Stadsteatern, Unga Klaras Scen
Arrangör: Teaterunionen
Gratis inträde

Stolt scenkonst på Stockholm Pride
Referensgrupp i Stockholm
 
Vill DU få insyn i hur föreställningen »Missionären« växer fram? Det finns platser kvar i vår REFERENSGRUPP i Stockholm. Referensgruppen träffar MHS, skådespelarna Lotti Törnros och Meliz Karlge den 1:a september. Vi tittar på utdrag ur föreställning, samtalar och du får chans att tycka till och ställa frågor. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av scenkonst. 

1 september kl 19.00 - 21.00
Skeppsholmsstudion (Slupskjulsvägen 34, Stockholm)
Anmäl dig på info@malinhellkvistsellen.se senast den 15:e augusti. Lämna ditt namn och telefonnummer och märk ditt mail med REFERENSGRUPP. Från 15 år och uppåt.
Biljettsläpp!
 
Nu kan du boka dina biljetter till »Missionären« i Umeå. Vi spelar för 35 personer åt gången så se till att boka i tid!

22 sept kl. 18.00, Kvinnohistoriskt museum, Umeå / PREMIÄR
23 sept kl. 12.30, Kvinnohistoriskt museum, Umeå
24 sept, kl. 11.00 Västerbottens Museum, Umeå
24 sept, kl. 15.00, Västerbottens Museum, Umeå
25 sept, kl. 14.00, Kvinnohistoriskt museum, Umeå

Boka biljetterna HÄR!

»Missionären« spelar också på Västerbottensteatern i Skellefteå.
 
28 sept kl. 19.00, Västerbottensteatern, Skellefteå 

»Missionären« är ett verk om lesbiska kristna missionärer i Norrland i början av 1900-talet och skapas ur lika delar fakta och fantasi. Föreställningen vill ta med dig på en resa där du möter kvinnor som på olika sätt bröt mot dåtidens normer och konventioner. Den öppnar upp för samtal om historieskrivningens konsekvenser och tolkningens makt och möjligheter. »Missionären« är en kärlekshistoria, en lovsång och ett lekfullt sätt att ge ett stycke utraderad historia kropp igen.

IDÉ/KOREOGRAFI/REGI Malin Hellkvist Sellén
SKÅDESPELARE Lotti Törnros & Meliz Karlge
KOSTYMDESIGNER Elin Hallberg
KOMPOSITÖR Sara Lundén
DRAMATURG Malin Holgersson
RESEARCHER Malin Hellkvist Sellén & Elfrida Bergman
KOMMUNIKATION/PR/TURNÉPRODUKTION Emelie Bergbohm & Ellika Lindström - Bohm Bohm Room
FOTOGRAF Sofia Runarsdotter
PRODUKTIONSLEDARE Anne Koutonen
PRODUKTION Malin Hellkvist Sellén
SAMPRODUKTION med NorrlandsOperan
MEDARRANGÖRER Kvinnohistoriskt museum, Västerbottens museum, Skellefteå Kommun och Västerbottensteatern.
Längd ca 50 min.

Missionären

MHS verksamhet bedrivs med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting och Konstnärsnämnden.
KONTAKT
Producent
Anne Koutonen
anne@malinhellkvistsellen.se

Foto: MHS & Sofia Runarsdotter