Pax för att sköta säkerhetskopieringen i sommar
 
Enkelt och säkert på en gång. Kan det bli bättre?
Det är inte bara i semestertider som det kan vara krångligt med backuprutiner - men det går att göra det enkelt. KR Systems online-backup säkerhetskopierar automatiskt data ut ur era lokaler och det går snabbt eftersom endast förändrad data behöver skickas. Tack vare versionshanteringen går det dessutom att spara flera versioner av filer och att återställa data från långt bak i tiden.

Sammanfattningsvis: hög säkerhet, tidsbesparande, kostnadseffektivt (du slipper köpa bandstation och band), och flexibelt. Onlinebackup går att köpa både till servrar och arbetsplatser. Pris för 100GB data är 500kr/månad. Som tillval erbjuder vi Disaster Recovery-tjänst där vi har en standby server som vid driftstopp kan startas inom ca 4h i vår miljö.
läs mer...

För frågor angående backup online, kontakta Anders Ramstedt på tel 010-130 19 06.

 
Månadens Pyramidtips
 
 
Play movie
Förenkla med snabbsök

 
"Järnkoll krävs bland stålrullar och grushögar"
 

Roger Silwer, systemansvarig Areco-koncernen

Areco startades på 50-talet som en ren skrothandel. Sedan dess har företaget genomgått en stor utveckling och verksamheten skiftat fokus. Dagens Areco köper in stora volymer stål från de främsta stålverken och har flera fabriker för byggplåtsproduktion och vattenavrinning.
 
För 35 år sedan hade Areco ett fåtal anställda och en omsättning på 50 miljoner. Efter en fantastisk utveckling sysselsätter företaget idag ca 160 personer över fem affärsområden i Sverige, Norge, Polen, Danmark och omsätter omkring 1 miljard kronor.

Ett stort, växande bolag i förändring ställer förstås krav på ett omfattande men ändå flexibelt affärssystem. Areco har valt Pyramid Business Studio från KR System för att hantera verksamheten i samtliga bolag. Det unika med Pyramid är möjligheten att samla tillverkning, grossist- och direktförsäljning, rivningsentreprenad och fastighetsförvaltning i en och samma plattform.

Tunnplåt köps in och lagerhålls med batchnummer, i tillverkningen kapas och valsas tunnplåt ut till bland annat takplåt, fasadplåt, hängrännor, stuprör och mycket mera. Varorna förpackas och distribueras till byggvaruhus, byggföretag och de egna butikerna. Såväl materialåtgång som arbetsmoment registreras i Pyramid för kvalitet, kontroll och uppföljning.
 
Under 2016 utökas verksamheten med flera byggplåtsgrossister. Med ett drive-thru koncept och handdatorer kopplade till Pyramid gör Areco det ännu enklare för byggföretag att snabbt få tag i byggplåt, ventilationsdelar, handelsstål och armering.

"Det bästa med Pyramid tycker jag är Infostudios där man har möjlighet att söka upp precis vad man vill ur de olika registerna. Användarvänligheten i Pyramid gör det även enkelt att rulla ut systemet i nya filialer."- säger Roger Silwer.

För mer information: www.areco.se

 
Glad Sommar
 
Till sist vill vi önska våra läsare en riktigt skön sommar!
Under sommaren är många av oss lediga. Har du svårt att få tag på rätt person? Ring då vår telefonväxel på 010-130 19 00 så ser vi till att du får hjälp av de som är i tjänst eller bokar in "din favorit" till han/hon är tillbaka igen. Växeln är gemensam för alla kontor och är öppen vardagar från 08.15 – 17.00 med undantag vecka 28-31 då växelns öppettider är från
09.00 - 15.00.


Butikssupport/ Assistans online når du med KR Systems supportnummer och supporten är öppen och bemannad precis som vanligt, vardagar 08:30 – 19:00 och helger 10:00 – 16:00.