Nya filformat vid utlandsbetalningar
Uppgradera till version 3.42
 
Observera att tidigare versioner av Pyramid inte stödjer filformaten som kommer att ändras vid utlandsbetalningar.

Läs mer om bankutbetalningar i förra månadens nyhetsbrev >>Läs mer

Under våren och sommaren har vi fullt upp med uppgraderingar till Pyramid version 3.42 och för att vi skall hinna med, rekommenderar vi att ni kontaktar oss för planering av en uppgradering hos er så snart som möjligt.

För att se vad ni har för version på ert system klickar ni på frågetecknet längst upp till vänster på Pyramidskrivbordet. Klicka sedan på "om pyramid".
 

 
Välbesökta kunddagar
 
Vi har haft välbesökta kunddagar i Stockholm, Malmö och Göteborg där vi presenterat nyheter i Pyramid >>Läs mer

 

 
Pyramid 4
 
Under våra kunddagar visade vi nya Pyramid generation 4 som ger ett nytt fräscht gränssnitt med möjlighet att arbeta på samma sätt både via Windows och Web-browser.

Pyramid 4 är i pilotdrift hos en del nya kunder men för er som redan kör Pyramid är planen att påbörja konverteringar tidigast efter årsskiftet 2017.

Läs mer om Pyramid 4 och intervju med marknadschefen på Unikum. >>Läs mer

 
Konsultskola i Lund
 
KR System har expanderat och anställt många nya konsulter på senare tid. Nya konsulter har nu under våren fått möjlighet att gå en intensivutbildning hos Unikum i Lund varvat med praktik på hemmaplan.

Målsättningen är att de skall kunna utföra konsultuppdrag på egen hand och få en bra start i karriären som verksamhetskonsulter på KR System.


Angelica Pleijel var en av dem som fick möjligheten och hon säger så här:

"Jag tycker det är roligt att KR System ger sina konsulter möjlighet att hela tiden bli duktigare och att få utvecklas. Systemet är stort och ofta får man som konsult rikta in sig på ett visst område, men det krävs ändå en förståelse för helheten och det får vi på den här utbildningen. Under utbildningen går Unikum igenom alla moduler och rutiner och vi får en helhetsbild av systemet och dess olika funktioner och hur de hänger samman."
 

 
Månadens Pyramidtips
Snabbkommandon på tangentbordet
 

 
"Pyramid är lagom stort, uppdateras löpande och har en bra support"
 
Patric Nordström- Ekonomichef på Calectro

Calectro införde Pyramid i sin verksamhet i mitten av 90-talet. Kravet var att systemet skulle ha en bra hantering av orderflöde och vara väl integrerat med lager och tillverkning.

" I och med att det är ett så integrerat system är det enkelt att följa upp transaktioner och få ut viktiga rapporter."

Calectro använder många delar av systemet som order/lager/inköp och hela redovisningsdelen, berättar Patric. De använder även CRM, tillverkningsmodulen och e-handeln och har nu senast implementerat och anpassat reklamationsmodulen som Patric hoppas kommer förenkla flödet, rapportering och statistik.

"Vi känner att vi har hittat rätt. Pyramid passar oss för det är lagom stort, uppdateras löpande och har en bra support."

Patric berättar att de mest använder systemets standardinställningar och i jämförelse med andra system som han jobbat i genom åren är just möjligheterna med standardinställningarna Pyramids styrka. Man kommer snabbt igång och de få anpassningar som behöver göras går till stor del att göra själv.

Patric avslutar med att säga att han tycker KR System har kompetenta medarbetare och det är väldigt bra att de oftast får support av en konsult som känner företaget.
 
Företagsfakta:
Calectro AB utvecklar och säljer produkter för Styr och Reglermarknaden och grundades 1969.
Företaget ligger i Göteborg och är representerat i stora delar av världen. Deras filosofi är att sätta kunden i centrum. Den mest kända av deras produkter är den röda Uniguard enrörs rökdetektorn för ventilationskanaler, som idag används av flertalet aktörer inom styr- och reglerbranschen i Sverige och Europa.

Branschtillhörighet: Styr och Reglerbranschen