Nyhetsbrev april
 
Månadens pyramidtips-
Ordning i tabeller

 
Innehåll:

 
Ändring av bankutbetalningar november 2016
 
I november blir filformatet XML ISO 20022 obligatoriskt enligt svenska bankföreningen. Då ska alla kommersiella betalningar i euro i SEPA-området anpassas till SEPA´s krav på information och filformatet mellan bank och kund skall vara i XML ISO 20022. Förändringen påverkar utrikesbetalningar för alla svenska banker.

Så påverkas du i Pyramid:
Rutin 335 kommer att förändras för att stödja detta filformat. Det kommer troligtvis att vara med i servicepack 07 version 3.42A under våren 2016.

För dig som berörs enligt punktlistan nedan rekommenderas en uppgradering till version 3.42A i god tid för att få en smidig övergång till den nya hanteringen.

Rutiner med oförändrat arbetssätt:
Oavsett version kan du arbeta vidare som vanligt om du arbetar i:
  • rutin 330 Bankgiro med betalningar enbart i SEK
  • rutin 335 i Pyramid med Corporate Files Payment. Gäller kunder hos Nordea och fram till år 2018 då filformatet Corporate Files Payment förväntas utgå
  • modulen Koppling XTendLink och rutin 330 Bankgiro och 332 Bankgiro utland
Förändrat arbetssätt:
Version 3.42A servicepack 07 krävs, samt övergång till annan rutin:
  • om du arbetat i rutin 330 Bankgiro med betalningar i euro. Byt till rutin 335 i Pyramid
  • om du utfört betalningarna i rutin 331 Plusgiro och 333 plusgiro utland och använder filformaten FSI och FSU. Byt till rutin 335 i Pyramid.
  • om du utfört betalningarna i rutin 332 Bankgiro utland. Byt till rutin 335 i Pyramid. Observera, detta gäller inte Koppling XTendLink.
Det är viktigt att ni kontaktar Er bank för vad som gäller för just er. Kontakta din ansvarige säljare eller konsult för mer information.

 
Kurser i Pyramid på distans
 
För dig som vill lära dig mer om Pyramid har vi två webbkurser kvar nu innan sommaren och innan alla semestertider drar igång.

Det enda du behöver är en telefon och en dator.

I kursavgiften ingår kursmaterial och ett givande utbyte med övriga kursdeltagare.

 
Kurs:Pris:Datum:
Ny i Pyramid Grundkurs WEB1 890.0010/5
Guidad tur i CRM WEB1 890.008/6
 
 

 
"För oss är det viktigt med ett flexibelt affärsystem"
 
 
Andreas Wagner- IT och Webbansvarig på Byggfabriken AB

För att klara en verksamhet med flera butiker, egen tillverkning och ett stort centrallager har Byggfabriken valt Pyramid Business Studio. De arbetar i stort sett i standard Pyramid men i några fall, där det ger extra effektivitet, har de med hjälp av KR System och Pyramids konsultstudiomodul skräddarsytt egna rutiner. Ett exempel är hanteringen av varulager och påfyllnad av butikslager.

Andreas Wagner berättar att Pyramid är ett flexibelt system som de har kunnat integrera med deras egenutvecklade e-handelsplattform som är en viktig del av Byggfabriken. De använder Pyramids importrutiner via PTC för att automatiskt importera nya order och kunder från e-handeln och artikelinformationen från Pyramid delas i sin tur ut via en egenutvecklad webservice.

"Det bästa med Pyramid är att det mesta går att anpassa så att det passar oss"

Byggfabriken har fem butiker som fylls på från deras huvudlager i Malmö, och de har gjort flera anpassningar av flerlagermodulen så att den ska passa hur de jobbar på lagret med plockning och utleveranser.

”Vi känner att vi valt rätt system som matchar våra behov. Byggfabriken har växt mycket sedan vi började använda Pyramid, och när ett nytt behov infinner sig finns det ofta en modul att köpa in som svarar mot det behovet. Dessutom är kommunikationen alltid smidig med KR System och vi känner att vi får den hjälp vi behöver”.

Företagsfakta: Byggfabriken är en alternativ järn- bygg- och inredningshandel med ett specialiserat sortiment för byggnadsvård och renovering. Egen produktion av beslag och snickerier är en viktig del av verksamheten. Målet är att så långt som möjligt möjliggöra renovering och restaurering med gamla klassiska material och beslag för att bevara sin kulturmiljö och bibehålla eller återställa de ursprungliga kvaliteterna i ett hem eller byggnad. Byggfabriken har ca 30 anställda och omsätter närmre 50 MKr.

Går du i renoveringstankar och vill hitta de där speciella inredningsdetaljerna som inte finns hos de vanliga byggkedjorna? Då är Byggfabriken stället för dig!
www.byggfabriken.se

Branschtillhörighet: Butiks- och webhandel med beslag och byggmaterial