Lördag 30 januari: Exklusivt för dig som är prenumerant!
En plats i solen. Per Sjödell sköter till stor del styrelsearbetet från Marrakech.
På uppdrag i Marrakech
 
Tog klivet. Per Sjödell har lång erfarenhet av styrelsearbete inom retail- och livsstilsbranschen. Nu kombinerar han både gamla och nya uppdrag med ett liv i Marrakech – och tror att fler skulle må bättre av att våga ta språnget.
Du är ny styrelseordförande för Lyko och ska ta företaget ”till nästa nivå”. Vad innebär det?
– Lyko är unika eftersom de lyckats kombinera stark e-handel med ett lika starkt butiksnät. Jag hoppas kunna tillföra mina 22 års erfarenhet av butiksdrift, varumärkesbyggande och att skala upp framgångsrika koncept så att de kan fortsätta växa smart och lönsamt.
Vad fick dig att lämna Sverige för Marrakech?
– Det här är en fantastisk plats som jag blev kär i redan för åtta år sedan. Ljudet, ljuset, dofterna – allt är magiskt. Vi var i ett läge i familjen där vi ville se vad som hände när vi gjorde ett bryt för att satsa i ett nytt sammanhang. Sedan får vi se hur länge det blir.
Hur funkar det att sköta styrelseuppdragen från Marocko?
– Väldigt bra. Nu när jag inte längre är operativ kan jag lägga all tid och energi på styrelsearbete. Basen är här men en vecka i månaden är jag i Stockholm. Däremellan blir det veckovisa avstämningar med vd:arna för de olika företagen jag arbetar med.
Vad säger du till alla oss som drömmer om att förverkliga vår livsdröm?
– Gör det! Jag tror inte på att vänta med att segla jorden runt eller börja odla potatis om det är det man drömmer om, utan hellre göra det här och nu medan man lever och har hälsan. Visst måste de flesta offra något i gengäld, som pengar eller trygghet, men det man vinner är värt mer.
Agneta Renmark
 
 
Världens första gamer-hotell
 
Sugen på en ny hotellupplevelse? Då kanske nyöppnade Arcade Hotel i Amsterdam vara något. Alla rum är utrustade med retrokonsoler och spel kan hyras i receptionen. Redan i lobbyn sätts tonen med spelande gäster och ett serietidningsbibliotek. I baren kan du delta i multiplayer-bataljer via bärbara konsoler som Gameboy. ”Det ska kännas som gästerna kommer hem till en kompis” säger ägaren Daniel Salmanovich i en kommentar.
Mikael Sydner
Bjässens röda armé
 
NEW YORK. De är svåra att missa, de 400 rödklädda Apple-medarbetarna som huserar i Grand Central i New York. På en kort- respektive långsida snarast vimlar det av dem i den butik som är Apples allra största. I fyra år har Apple demat, sålt och hållit workshops mitt bland tusentals stressade resenärer som varje dygn passerar den legendariska tågstationen. Butiken har öppet sju dagar i veckan och ryktet gör gällande att Apple betalar en miljon dollar om året i hyra.
Susan Karling
 
 
Drar på. Ida Warg tränar bättre i snygga kläder. Foto: Stadium
Träningsbloggaren: ”Man får mer energi av fina kläder”
 
Stilig på gymmet. Stadium är mitt uppe i nya kampanjen #backtostrong som rullar i sociala medier. Frontfigur är träningsbloggaren Ida Warg som hårdkör kedjans nya träningskläder och utrustning. Vi tog en snabbpuls på Ida mellan passen.
Det här med träningsmode har exploderat de senaste åren. Hur viktigt är det med rätt outfit på gymmet?
– Det är säkert individuellt men jag älskar att ha snygga kläder – man tränar bättre. Träningsmode är kul, man får mer pepp och energi av att ha på sig fina kläder.
Vad gäller på gymmet just nu?
– Det är mycket olika mönster. Jag älskar att ha svart till vardags men när jag tränar vill jag ha starka färger och mönster – det ger mer energi.
Hur mycket tränar du själv?
– Jag yogar lite varje dag och är på gymmet fyra gånger i veckan. Vissa perioder blir det styrketräning, sen kör jag mer löpning framåt våren.
Vad ser du för trender runt hörnet?
– Jag tror att yogan kommer att växa sig starkare, eftersom det är fantastiskt för både kropp och själ – hälsosamt och skonsamt.
Vad är dina bästa tips till en soffpotatis som vill komma igång?
– Börja försiktigt med realistiska mål och trappa sedan upp träningen efter hand. Man vill undvika skador så man inte tappar motivationen.
Mikael Sydner
TIPSA OSS! Ring 08-728 24 42. Mejla daniel.norman@hakonmedia.se. Tweeta @TidningenMarket
Ett nyhetsbrev från tidningen Market, Hakon Media. Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist. Fler kontaktuppgifter: www.market.se
Innehållet i Market Helg är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Market/Hakon Media. Detta innebär att innehållet inte får kopieras, mångfaldigas eller på annat sätt utnyttjas utan Markets/Hakon Medias föregående och skriftliga tillåtelse.
Avregistrera dig från detta nyhetsbrev här >
Klicka här för att läsa brevet på webben