Nyhetsbrev från eGain
  Till hemsidan |  Skicka vidare   |   Kontakt   |   Om oss  
 
Boverket: Inga krav på individuell mätning
 
I tisdags kom Boverkets rapport kring utredningen om det eventuella införandet av individuell mätning och debitering(IMD) i befintlig bebyggelse. Boverkets analys visar att individuell mätning och debitering är generellt inte kostnadseffektivt i befintliga byggnader. Därför lämnar Boverket inga förslag på föreskrifter. Boverket har på regeringens uppdrag utrett i vilka fall individuell mätning och debitering av värme, kyla och tappvarmvatten är kostnadseffektivt.

Jag delar Boverkets slutsatser och rekommendationer för IMD i befintlig bebyggelse. Det är naturligt att kostnadseffektiv energieffektivisering i fastigheter med centralvärme utgår från fastighetsgemensamma åtgärder. Jag tror dock att mätning kommer att bli än mer viktigt i framtiden även om resultatet inte används för debitering” säger Thorbjörn Geiser, VD för eGain International AB.

Läs Boverkets rapport här >>

Hör Boverket och Fastighetsägarna kommentera rapporten i nästa vecka, först av alla!
 
Boverkets utredning påverkar många intressenter inom fastighetsbranschen. Under våra tre kostnadsfria frukostseminarier nästa vecka finns det en unik möjlighet att först av alla, lyssna till när Boverkets projektledare presenterar utredningen på plats i Malmö, samt att lyssna till Fastighetsägarna som kommenterar rapporten i Göteborg och Stockholm. Dessutom massor av andra mycket intressanta talare!

Ta chansen att ta del av det senaste inom branschen på din ort, samtidigt som vi bjuder på frukost!

Läs mer om programmet för din ort här! >>
Vad är eGain forecasting™? Se våra filmer nedan!
Dela detta:
      
  
Kontakt
eGain Sweden AB | Faktorvägen 9 | 434 37 Kungsbacka
+46 300 745 40  |  +46 300 745 76  |  info@egain.se
 
Avregistrera mig från detta utskick