Träffa oss på Fastighetsmässan 2015!
 
Den 2 och 3 september kommer Kretslopp och vattens kundsamordnare att vara på Fastighetsmässan 2015 på Svenska mässan. Där kan du diskutera avfalls- och vattenfrågor med oss, få informationsmaterial, beställa skyltar med mera. Du hittar oss i monter B04:08. Klicka på länken nedan för mer information om mässan. 
Länk till Fastighetsmässans hemsida
Bygga återbruksrum – vi har samlat råden i en folder
 
Från granne till granne – ett snyggt återbruksrum uppmuntrar till återanvändning och ger lägre avfallstaxa. Så kan det se ut: En rutig blus, en blå ljusstake, ugnsformar och barnböcker. Det är några av sakerna som de boende på en gård i Haga skänker till sina grannar. Vill du också inrätta ett bytesrum? Då kan du ladda hem Kretslopp och vattens bytesrumsfolder med information.
I väntan på rekordregnet – gör en regnrabatt
 
Helsingborg har haft det. Jönköping har haft det. Ett skyfall som är så kraftigt att det statistiskt sett bara kommer vart hundrade år. Du som fastighetsägare kan göra mycket för att förhindra översvämningar på grund av regn. En lösning är att samla dagvattnet i regnrabatter.
Läs mer om regnrabatter

Bättre beredskap när det händer
 
Med ett vattenledningsnät som är lika långt som till Barcelona, ett avloppsnät som skulle räcka till Baku och så mycket avfall per år att det fyller Nya Ullevi, är det klart att missöden händer ibland. Men Kretslopp och vatten har alltid en reservplan.
Farligt avfall-bilens turlista för hösten
 
FA-bilens turlista ligger ute på goteborg.se och har publicerats i höstens nummer av tidningen Kretslopp, som delas ut till alla hushåll i Göteborg. Gå till turlistan
Ändrade hämt-dagar kring jul och nyår
 
Redan nu kan du se de ändrade hämtdagarna för jul- och nyårshelgerna 2015. Gå till Ändrade hämtdagar
Vi hjälper dig att ordna FNI-sorteringen
 
Utsorteringen av förpackningar av glas, plast, kartong och metall samt tidningar i anslutning till fastigheterna – det är det som är fastighetsnära insamling, FNI. Vi har speciella kundsamordnare som hjälper dig fram till en fungerande sortering.
Ladda hem våra skyltar och foldrar