Varför bry sig?
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du länkar till tre mycket användbara och intressanta filmklipp.
 
Passionerad

Hur får jag med mig personalen? Hur motiverar jag dem? Hur ska jag hantera dem i förändring? Detta är vanliga frågor jag får på mina ledarskapsutbildningar.

Kotter, John P, är en av världens främsta auktoriteter inom ledarskap och förändring. Han trycker på att företag måste jobba med både hjärta och hjärna, för att hänga med i dagens snabba förändringar.

Etablerade företag har en hierarki, som styrs av organisationsschema, rutiner, struktur, logik. Det är bra, menar Kotter, men inte nog. Det är för långsamt. Vi behöver också ha med de informella nätverken, de är snabba, motiveras av känsla, passion och vill få saker att hända snabbare än vad den tröga formella strukturen tillåter.

Vill du åstadkomma förändring och samla personalen kring en viktig, brådskande fråga? Kan du besvara nedanstående fem frågor med ett kort, kärnfullt uttalande? En förändring måste tilltala hjärtat. Skapa passion. En känsla av brådska och angelägenhet.

Vad är du passionerad för just nu på jobbet?
 
Här kommer de fem frågorna:
 
  • Vad?
  • Varför?
  • Varför vi?
  • Varför nu?
  • Varför bry sig?
(Jag bara älskar den sista. Varför bry sig? Så mycket passion när den är rätt besvarad!)

Vill du veta mer? Boka en föreläsning till din arbetsplats på info@evahyllstam.se
Det bor en hjälte i dig!
 
Jag skrev Det bor en hjälte i dig! som en självcoachingsbok, enkel och tydlig med praktiska övningar för den som vill det, eller bara inspirerande berättelser om man hellre vill ta in och fundera. Boken är full med citat och är till för att du ska få det som du vill ha det.

Nu till specialpris! 175,- inkl frakt. Maila oss på info@evahyllstam.se så kommer den inom några dagar direkt till din brevlåda!
 
Smågodis till dig!
 
 
Här kommer tre korta filmer om förändringar. Visa dem för personalen och ta en diskussion efteråt. Känner de igen sig? Vad är viktigt för dem i förändringar?

Overcoming resistance to Change – Isn´t it obvious?

Who moved my cheese? Film baserad på boken av Spencer Johnson.

Our Iceberg is Melting. Film baserad på boken av John Kotter.
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.