Spridningsseminarier, BFL och rekrytering!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ifous välkomnar hösten!
 
Sommaren är nu på väg mot sitt slut och hösten närmar sig med stormsteg. Vi på kansliet hoppas att ni alla har haft en energigivande sommar och är redo för ett par spännande månader.

Här på Ifous händer det mycket just nu, vi förbereder bland annat inför de två stora spridningsseminarier som hålls i september, rekryterar nya medarbetare och gläds över de nyinkomna utvecklingsartiklarna. Läs mer i brevet nedan!

Önskar er alla en härlig start på hösten!

På återseende,
Emma Kreü
Medlemsansvarig
Missa inte höstens spridningsseminarier!
 
Under september månad har två av Ifous FoU-program, Inkluderande lärmiljöer och Entreprenöriellt lärande, seminarier ges möjlighet att ta del av, lyssna på och diskutera de resultat och frågor som programmen kommit fram till. Den 17 september är det Inkluderande lärmiljöer som har sitt seminarium i Malmö och 30 september är det Entreprenöriellt lärande som har sitt i Stockholm. Klicka på länkarna för att läsa mer och göra din anmälan. För att läsa mer om Ifous FoU-program, besök gärna vår hemsida.
Utvecklingsartiklar om inkluderande lärmiljöer
 
I FoU-programmet Inkluderande lärmiljöer har några av deltagarna skrivit utvecklingsartiklar. Fokus i artiklarna ligger på det arbete som bedrivs i den egna verksamheten. Alla artiklar finns samlade på Ifous hemsida, tillsammans med intervjuer med författarna. Ta gärna tillfället i akt och läs dem här.

Är du själv intresserad av att skriva en utvecklingsartikel? Läs mer om hur du går till väga.
Ifous rekryterar
 
Efter flera års erfarenheter av FoU-arbete hos skolhuvudmännen, vill Ifous nu ta nästa steg tillsammans med medlemmar och partners. För att kunna förverkliga våra ambitioner söker vi projektledare och verksamhetsutvecklare på hel- eller deltid.
Är du en av dem vi söker?

Läs mer om de utlysta tjänsterna på vår hemsida
BFL-seminarium under Skolforum
 
Tisdagen 27 oktober arrangerar Skolforum, Sigtuna kommun, Haninge kommun och Ifous ett seminarium kombinerat med nätverksträff. Fokus under dagen ligger på bedömning för lärande (BFL). Under dagen deltar bland annat forskarna Anders Jönsson och Ulf Blossing.

Läs mer och anmäl dig på vår hemsida.
Uppdatera adresser
 
Inför hösten har det kanske tillkommit nya medarbetare i din organisation?  För att säkerställa att alla får Matchmail under hösten, kontakta Emma Kreü, medlemsansvarig, med uppdaterade e-postlistor.