Ska vi dela hus, du och jag?
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du länkar till två mycket inspirerande och intressanta filmklipp.
 
Ny miljardindustri

Välkommen tillbaka efter sommaren, hoppas du haft en skön och avkopplande semester.

I höst kommer jag lägga all min tid på globala ledarutbildningar och ett par föreläsningar. En viktig del av mina utbildningar handlar om förändringskunskap. Vad, hur och varför.

Det händer mycket i vår omvärld. Datorer och smarta telefoner skapar nya möjligheter. Ett område under förändring är t ex att delningsekonomin har spridit sig över världen. Idag delar vi bostäder genom Airbnb, Homeaway och Wimdu. Uber förflyttar människor och ställer till det för taxibranschen. Fenomen på väg till Sverige är att dela med sig av sin bil, cykel, prylar, hem eller hund och att boka in sig på middagar hos privatpersoner.

Delningsekonomin omsatte globalt 105 miljarder kronor 2014, och beräknas enligt PWC omsätta 2345 miljarder 2025, enl Dagens Industri. Delningsföretagen växer snabbt. Airbnb värderas till 113 miljarder (startat 2008) och Uber (startat 2009) värderas till 122 miljarder.

På mindre än 10 år har kartan alltså ritats om, för taxi- och hotellbranschen. Andra områden där förändringar gått fort är tidningar, böcker och telefoni. Vi har inte längre fast telefon i hemmet och inte lägre en tidning hem i brevlådan på vardagarna.

Undrar vad detta kommer innebära de närmsta 10 åren?
 
Reflektionsfrågor:
 
  • Vad kommer påverka min bransch?
  • Vilka förändringar tror jag kommer ske de närmsta 5 åren i min egen bransch?
  • Har jag skaffat mig utbildning och kompetens för att vara konkurrenskraftig i framtiden?
Vill du veta mer?

Boka en föreläsning till din arbetsplats på info@evahyllstam.se
JA! Sveriges främsta inspiratörer om hur du blir lycklig
 
När var du lycklig senast?
Alla är vi olika. Därför blir vi lyckliga av olika saker.
Elva fantastiska inspiratörer berättar om sin syn på lycka och ger dig konkreta tips på vad du kan göra för att bli ännu mer lycklig.

Beställ boken  till specialpris 130 :- inkl frakt via mail: info@evahyllstam.se
 
Smågodis till dig!
 
 
En som inte bara hängde med utan skapade framtiden var Steve Jobs. Se här hur han berättar om den berömda Think different reklamkampanjen. September 1997... om man ändå köpt Appleaktier då...

Vad är havsnivå? Hur mäter man det? Jag trodde jag visste svaret, tills jag såg denna lilla film. Delningsekonomin innebär också att vi delar information och kunskap på ett helt nytt sätt.

Avsätt en stund varje dag för inhämtning av nya kunskaper under 2015! Det har du nytta av hela livet!
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.