Maj 2015
Det här nyhetsbrevet innehåller inga kampanjer och inga erbjudanden. Vi vill helt enkelt delge dig senaste proffsinfo om t.ex. nya produkter, nya trender och nya lagar.
 
I samband med Golvkedjans årliga föreningsstämma den 17 april delades åter igen priset för Årets bästa arbetsplats 2014-2015 ut. Priset har donerats av Sika Sverige AB och syftar till att uppmärksamma och premiera gott arbetsmiljöarbete inom Golvkedjan. Vinnaren får, utöver ära och goodwill, 50 000 kronor att använda för “arbetsmiljöfrämjande aktiviteter”.
En jury bestående av Lars-Åke Lidén, Golvkedjan AB, Hans Nyström, Sika Sverige AB och Kent Andersson, SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) utser vinnaren. I år utsåg en enhällig jury George Anderssons Golv AB i Borås till värdig vinnare.
Juryns motivering
”George Andersons Golv i Borås är en stabil och välkomnande arbetsplats. Mycket kraft läggs på personalfrågor, vilket verkligen belönas. Personalomsättning är låg och man har lätt att rekrytera duktiga medarbetare. Här vill de bästa hantverkarna jobba!”
På bildens syns från vänster: Lars-Åke Lidén, Golvkedjan AB, Erik Anderson, George Anderson Golv i Borås och Hans Nyström, Sika Sverige AB.
 
T-Emballage har allt som behövs ifråga om underlag och skydd vid golvläggning – välkända material av god kvalitet.

Läs mer här »
 
Casco Schönox vill ge två goda tips för att ge konstruktionerna lång livslängd. Det första gäller Balterra-systemet som får balkonger och uteplatser med keramik att vara snygga länge. Det andra gäller kombinationen Schönox Renotex och Schönox APF som löser problemet med varierande underlag i lokaler som ska renoveras.

Läs mer här »
 
CC Höganäs älskar keramik i alla dess former! De keramiska golv- och väggplattorna företaget levererar kännetecknas av naturliga råvaror, energisnål produktion, minimal miljöpåverkan vid användning och möjlighet till fullständig återanvändning eller återvinning. CC Höganäs har både materialet, erfarenheten och kunskapen för ett lyckat projekt!

Läs mer här »
 
Kontorsanställda som arbetar i miljöer med naturinslag och dagsljus uppger att de mår bättre. Högst i kurs på svenska kontor står naturligt ljus och havsutsikt.

Läs mer här »
 
Bona har i snart 100 år tagit fram det bästa i varje trägolv. Sedan starten 1919 och fram till idag har Bona utveckalt ett komplett system för att installera, renovera och underhålla alla typer av trägolv.

Läs mer här »