Utställning om Frälsarkransen och unga inspiratörer på turné
 
FOTO: Peter Ebbesson/IKON
I år firar Martin Lönnebos Frälsarkransen 20 år. En möjlighet att uppmärksamma detta är att visa en utställning i församlingen. Utställningen kan lånas från Härnösands stift.

Under 20 år har Frälsarkransen prytt våra handleder, och påmint oss om dopet, behovet av tystnad, om jaget, kärleken, hemligheterna och om Gud. Nu uppmärksamma Martin Lönnebos Frälsarkransen med en utställning. Utställningen består av en skärmvägg på ca 2 x 2 meter med belysning. Den är enkel att sätta upp och förvaras i en hjulförsedd väska.

Härnösands stift sände i mars sju ungdomar från stiftet till vårt vänstift Cape Orange i Sydafrika för att hålla i en workshop om hur man kan arbeta med frälsarkransen. Sydafrikaresenärerna ställer nu upp och besöker församlingar för att berätta om frälsarkransresan och de projekt dom besökte. 

Läs mer om att låna utställningen eller att få besök av inspiratörerna på Härnösands stifts intranät
 
Godly play - en berättarmetod för barn
 
Härnösand stift i samarbete med Luleå stift och Sensus bjuder in till inspirationsdagar kring Godly play på Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå den 3-4 november.
Godly play är en berättarmetod som vänder sig
i första hand till barn i åldern 4 –10 år och som baserar sig på lek.

Läs mer och anmäl via Härnösands stifts intranät
 
Ta en titt i kurskalendern
 
Välkommen att låta dig inspireras och utvecklas  på någon av våra kurser eller arrangemang. Härnösands stift erbjuder dig som är anställd, förtroendevald eller ideell i stiftets församlingar utbildningar inom en rad områden.

Kurskalendern är påfylld med många arrangemang. Ta en titt och planera även om det ännu inte går att anmäla sig till alla tillfällen.

Läs mer i kurskalendern på Härnösands stifts intranät
 
Läs de senaste nyhetsbreven
 
Nyhetsbrev Härn...Nyhetsbrev Härn...Nyhetsbrev Härn...
 
28 april 2015
 
 
Stiftskansliets öppettider
 
Denna veckan är stiftskansliets växel och reception öppen 9-12 och 13-16 till och med onsdag samt 9-13 på torsdag.
Fredagen den 1 maj är kansliet stängt.
 
NYTT PÅ HEMSIDAN
 

Stiftet runt i maj:

Superhjältar får egen gudstjänst

www.svenskakyrkan.se
/harnosandsstift

 
Bli ekumenisk följeslagare
 
Sveriges Kristna Råd söker ekumeniska följeslagare för tremånadersuppdrag i Palestina och Israel, med utresa i september eller december 2015. För mer information och ansökningshandlingar,se www.foljeslagarprogrammet.se  

Ansökan senast 1 maj.
 
Ge kollekt till jordbävningens offer
 
Svenska kyrkan anslår 1 miljon kronor till omedelbara insatser för de som drabbats av jordbävningen i Nepal men vädjar också om förböner och kollekter.

Läs mer på det gemensamma intranätet