Idag
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du länkar till två mycket inspirerande och intressanta filmklipp.
 
Din fantastiska framtid

Jag suckar när jag läser ännu ett mail som tipsar mig om hur jag får ett fantastiskt liv. Tänk rätt. Ha rätt mentalt fokus. Bara du tänker rätt kommer du bli lycklig. Sen.

Hur närvarande blir jag, om jag är så fokuserad på framtiden. Kommer jag bli lyckligare då, än jag är nu? Kanske borde jag inte vara så nöjd som jag är? Det finns alltid något bättre, längre fram, som jag tydligen missar.

Min egen stil har mer handlat om att göra det bästa av där jag är, visserligen med tanke på vad det kan bli, men ändå här. Nu. Vad behöver jag göra idag, för att denna dagen ska bli så trevlig som det går. Är jag bra på det jag gör, kommer jag lära något av det och bli bra på nästa sak jag ger mig i kast med också. Med lite övning. Jag är rätt så tacksam över det jag har, har alltid känt mig lyckligt lottad, vilket inte innebär att det varit lätt, det är två olika saker.

Är jag inte lycklig idag, lär jag inte bli lyckligare imorgon även om kulissen ändras. Dock, ta inte miste. Jag vet precis vart jag är på väg, målbilderna är tydliga och fastslagna sedan länge. Men saken är den att jag tror inte att jag blir lyckligare när jag väl är där. Och om jag av olika anledningar som jag inte styr över, inte kan nå precis det jag målat upp då får jag väl hitta på något annat.

Under tiden njuter jag av att vara där jag är och göra det jag gör. Idag. Min fantastiska framtid är nu.
 
Undanflykter
 
Vad hindrar oss från att nå framgång med det vi önskar uppnå? Det du önskar nå ligger utanför din komfortzon, annars hade du redan uppnått det. När vi kliver utanför den är det lätt att fastna i ursäkter och undanflykter. Rädsla för att misslyckas, oro som leder till handlingsförlamning är exempel på inre hinder som kan stå mellan oss och våra mål. Yttre hinder kan vara avsaknad av resurser såsom tid, pengar, arbetskapacitet och verktyg. Här gäller det att kunna se om detta används som en undanflykt jag tar till för att hindret egentligen finns inom mig, och bara används som en undanflykt. Du kan säkert känna igen ursäkterna:
  • Jag har inte tid.
  • Jag är inte tillräckligt bra.
  • Jag kan inte bestämma mig.
  • Jag börjar nästa vecka.
På youtube finns olika filmer som kan hjälpa dig vidare. Här kommer en länk där jag talar om Undanflykter

Boka en föreläsning till din arbetsplats på info@evahyllstam.se
ETaC: Utvärdering av sanning och trovärdighet
Evaluating truthfulness and credibility
 
Detta är en fyradagarsutbildning baserad på det senaste inom beteendeforskningen. Dr Paul Ekman är världsledande forskare på området. Utbildningen är skapad för att utveckla dina färdigheter och förmågor i att känna igen emotioner hos andra som en grund för att utvärdera sanning och lögner.
 
Den täcker de psykologiska modellerna som ligger bakom sanning och lögner, samt de färdigheter du behöver för att identifiera ”Hotspots” (ömma punkter) – situationer där spänningen mellan det vi tänker och det vi känner skapar observerbara/hörbara läckor i alla de fem kanalerna.

Utbildningen är avsedd att hjälpa dig att läsa och utvärdera sannings- och trovärdighetshalten i det som andra förmedlar.
 
Passa på - lär dig läsa andra, start 5 maj!
 
Smågodis till dig!
 
 
Kroppspråk är roligt och talande att studera. Här kommer en engagerad teckenspråkstolkare som gör ett härligt jobb. 

World Trade Center Göteborg firade 25årsjubileum i november 2015. Då höll jag ett föredrag om Trovärdighet och Lögn. Se föreläsningen här.

Avsätt en stund varje dag för inhämtning av nya kunskaper under 2015!
Det har du nytta av hela livet!
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.