Vid 80
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du länkar till två mycket inspirerande och intressanta filmklipp.
 
Idag börjar framtiden

Ser man henne bakifrån på sina höga klackar är det lätt att tro att hon är 40, som hon studsar fram. Min lilla mamma är en riktig förebild för mig, hennes rörelser är lika lätta och kvicka som de alltid varit, fast hon fyller 83 i år. Förebilder är viktiga, de är mätstickan som vi använder för att förstå vad som är möjligt.

Hur kommer du att se ut när du är 80? Lämna datorn en stund och gå över golvet som du tror att du kommer att gå när du är 80. Seså, iväg, det är ingen som ser på. Hur gick det? Gick du rakryggad, spänstig och full av liv? Lätt studsande, ivrig att komma fram till nästa sak? Eller stapplade du fram, släpandes fötterna med krum rygg? 

Du kanske redan har tittat på dagens lilla film om Tao Porchou Lynch? "I don´t believe in age" säger hon, nu 96 år gammal. Eller varför säga gammal föresten? 96 år ung är hon, världens äldsta yoga lärare. VIlken inspiration!

Tillbaka till din idé om dig själv som 80 åring. Notera att jag inte ens bad dig föreställa dig själv som 96 åring! Hur hade resultatet blivit då? Många svarar mig, när jag ber dem föreställa sig som 80 åring, "Då är jag nog redan död." Ett sätt att slippa jobba på sin egen hälsa idag. 

För om du vill må bra även när du är 80 eller 90, då är idag rätt tid att börja jobba för det. När du är 79 är det lite sent.

Varför du ska göra det? För att du kan.
 
Undanflykter
 
Vad hindrar oss från att nå framgång med det vi önskar uppnå? Det du önskar nå ligger utanför din komfortzon, annars hade du redan uppnått det. När vi kliver utanför den är det lätt att fastna i ursäkter och undanflykter. Rädsla för att misslyckas, oro som leder till handlingsförlamning är exempel på inre hinder som kan stå mellan oss och våra mål. Yttre hinder kan vara avsaknad av resurser såsom tid, pengar, arbetskapacitet och verktyg. Här gäller det att kunna se om detta används som en undanflykt jag tar till för att hindret egentligen finns inom mig, och bara används som en undanflykt. Du kan säkert känna igen ursäkterna:
  • Jag har inte tid.
  • Jag är inte tillräckligt bra.
  • Jag kan inte bestämma mig.
  • Jag börjar nästa vecka.

På youtube finns olika filmer som kan hjälpa dig vidare. Här kommer en länk där jag talar om Undanflykter

Boka en föreläsning till din arbetsplats på info@evahyllstam.se
ETaC: Utvärdering av sanning och trovärdighet
Evaluating truthfulness and credibility
 
Detta är en fyradagarsutbildning baserad på det senaste inom beteendeforskningen. Dr Paul Ekman är världsledande forskare på området. Kursen är skapad för att utveckla dina färdigheter och förmågor i att känna igen emotioner hos andra som en grund för att utvärdera sanning och lögner.
 
Den täcker de psykologiska modellerna som ligger bakom sanning och lögner, samt de färdigheter du behöver för att identifiera ”Hotspots” (ömma punkter) – situationer där spänningen mellan det vi tänker och det vi känner skapar observerbara/hörbara läckor i alla de fem kanalerna.

Kursen är avsedd att hjälpa dig att läsa och utvärdera sannings- och trovärdighetshalten i det som andra förmedlar.
 
Läs mer här
 
Smågodis till dig!
 
 
Här kommer en länk som handlar om tristessens risker. Jag har alltid tyckt att det är viktigt att ha roligt, nu förstår jag varför. Vet du vad som händer i din hjärna när du är uttråkad? Följ med på en fascinerande dokumentär om vad som händer när vi är totalt uttråkade.

Filmen är 2,55 kort, men så inspirerande.  Se Tao göra yoga som slår stela 30 åringar med råge. Hon började dessutom dansa när hon var 87. "Whatever you put in your mind, materializes. Enjoy life." Se, hör och lär.

Avsätt en stund varje dag för inhämtning av nya kunskaper under 2015!
Det har du nytta av hela livet!
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.