Nyhetsbrev från Playhouse: Playhouse tar över Regina!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
PLAYHOUSE TAR ÖVER REGINA - BYGGER OM, RENOVERAR OCH ÖPPNAR CAFÉ OCH RESTAURANG
 
Nya Playhouse på Drottninggatan
IT'S OFFICIAL - PLAYHOUSE FÅR ETT NYTT HEM
 
Kära publik - äntligen kan vi berätta! Playhouse flyttar från Sibyllegatan och tar över anrika Reginateatern på Drottninggatan. Lokalerna byggs om och totalrenoveras och invigning planeras till hösten 2015. Vår nya teater kommer inrymma en stor scen och en salong med ca 200 platser, samt teaterrestaurang/café.
Bekvämare, trevligare, bättre - och intimt!

Den nya teaterns scenrum görs om från grunden och får en stor scen med scenhiss, ny ljusrigg och nytt ljudsystem. Stor hänsyn tas till akustiken och vår målsättning är att behålla Playhouse intima känsla, trots det större formatet. Närheten till publiken är fortfarande helt central - vi vill skapa samma känsla av att publiken är med i föreställningen, nästan uppe på scenen.

De nya sätena blir av klassiskt teatersnitt, skräddarsydda för nya Playhouse, och bekvämare än bänkarna på Sibyllegatan. Ventilation och luftkonditionering byggs om från grunden, och vi kommer kunna erbjuda Stockholms bästa teaterluft - frisk och rätt tempererad!

Restaurang och café

Vi har länge hyst en dröm om att kunna erbjuda mer än bara en teater. Nu blir det verklighet då nya Playhouse kommer inrymma en mysig caférestaurang där du dels kan äta en god middag innan föreställningen, men även fika eller äta lunch. På så sätt vill vi knyta starkare band med vår publik som alltid är välkommen in på teatern - inte bara när det är föreställning. Vi satsar på prisvärd, vällagad bistromat i genuin teatermiljö. Teatern skall vara öppen för alla - alltid!

En källare full med teater

I källaren skapar vi tre repetitionslokaler där föreningen Teaterverket kommer husera. Teaterverket är ett amatörteaternätverk med över 60 medlemmar som repeterar och skapar föreställningar som spelas på deras scen på Västamannagatan. I källaren ryms även Playhouse verkstad och förrådsutrymmen.
Publiken framför allt
 
Viktigast av allt är förstås ni - vår publik! Vi kommer göra allt som står i vår makt för att ni skall vilja följa med oss till vårt nya hem, för vi vet att ni kommer trivas där. Vi kommer löpande informera om planerna, bygget och nya verksamheten via nyhetsbrev, Facebook, Instagram mm.

2 januari tar vi över Regina. Då skall det rivas, sen byggas, renoveras och fixas och vår första uppsättning på nya Playhouse planeras få premiär i mitten av oktober 2015.

Kort sagt, en dröm går i uppfyllelse för oss, och vi hoppas innerligt att ni vill följa med oss på resan!

Elisabet Klason och Björn Lönner, konstnärliga ledare
PLAYHOUSE TEATER
Elisabet Klason och Björn Lönner - konstnärliga ledare mot nya mål
 
FÖLJ BYGGET PÅ FACEBOOK
 
Vi kommer göra regelbundna inlägg om bygget och ge er möjlighet att följa med hela vägen från rivning till färdig teater, så har du inte redan gjort det, gilla Playhouse på Facebook!